ON BIO JE NEVIN, ONA RAZVEDENA: Ispovest frizerke (30) koja je ostavila bebu zbog tinejdžera (16)
Foto: Fb

Preselila se zbog ljubavi iz Amerike u Kanadu

ON BIO JE NEVIN, ONA RAZVEDENA: Ispovest frizerke (30) koja je ostavila bebu zbog tinejdžera (16)

Žena -
Keren i Džejms, koji danas ima 25 godina, imaju dvoje dece i u septembru će obnoviti zavete

Zvali su je najgorom majkom na svetu. Karen Veder iz Kalifornije je imala 30 godina kada je ostavila svoje tek rođeno dete i odselila se u Australiju na drugi kraj sveta kako bi živela s 16-tinejdžerom i ta romansa traje već gotovo deset godina.

Karen je s ponosom pričala kako svom 16-godišnjem ljubavniku u novom domu svakoga dana kuva ručak, a zatim ga vozi u školu. Sve se ubrzo pretvorilo u skandal pa su neki uticajni australijski političari zahtevali da se Karen deportira natrag u rodnu Kaliforniju.

Ipak, prašina se nakon nekog vremena slegnula, a Karen i danas 25-godišnji Džejms Beri i dalje su zajedno. "Ljudi su mislili da sam blesava jer sam pobegla sa 16-godišnjakom kojeg sam upoznala preko interneta, ali ja sam morala da sledim svoje srce. I pre nego što sam ga upoznala uživo znala sam ćemo se venčati", ispričala je Karen.

U prvoj velikoj ispovesti nakon dugo vremena otkrila je da ona i Džejms imaju dvoje dece, a s njima živi i njena ćerka Amanda, koju je kao 2-godišnjakinju ostavila u Kaliforniji.

"Toliko sam želela da budem sa Džejmsom da mi ništa nije moglo stati na put. Ne žalim ni za čim, srećni smo više nego ikada. Kada mi je rekao da je nevin, ostala sam u šoku", priseća se i kaže da ne oseća krivicu što je napustila ćerku jer je o njoj brinuo njen otac.

"Ionako je bila mala da bi shvatila da majka ponekad mora da radi i neke stvari samo za sebe", pravda se frizerka. Amanda danas ima 11 godina i s majkom, Džejmsom i polusestrama Kirom (7) i Lilijanom (6) živi u Pertu.

Karen se prisetila fatalnog februara 2006. godine i životnih teškoća u kojima se u to vreme nalazila. Kaže da joj je internet bio sve…

"Razvela sam se od muža i zaglavila s malim detetom u zabačenom delu Kalifornije. Bila sam usamljena pa sam razgovarala s ljudima preko interneta. Kada sam se prvi put povezala sa Džejmsom, znala sam koliko godina ima, ali ponašao se jako odraslo i inteligentno pa sam veoma brzo njegove godine smetnuti sa uma. Jednostavno smo si kliknuli. On bi mi pričao kako mu je bilo u školi, prepričavao je prepirke sa svojom majkom", priča Karen, inače frizerka koja je danas domaćica.Stvar je ubrzo postala toliko ozbiljna da je sa Džejmsom na internetu visila po osam sati dnevno. Shvatila je da se zatelebala u klinca.

"Video je moju fotografiju i rekao mi da sam jako atraktivna. Meni je to laskalo, ali mislila sam da se šali jer sam ipak imala 30 godina. Bio je naočit, imao je divnu ličnost. Priznala sam mu da mi se sviđa. Kroz šalu je spomenuo strip poker, a ubrzo nakon toga počeli smo pričati o vođenju ljubavi. Kada mi je rekao da je nevin bila sam šokirana, ali svejedno sam osećala da padam na njega. Nije prošlo nekoliko sedmica i jedno drugome smo govorili: Volim te", priseća se Karen.

Kaže da je bila jako frustrirana zbog činjenice da on živi u Pertu, dakle na drugom kraju sveta. "Kupila sam veb-kameru pa smo plesali zajedno. Čudno, ali ja sam više volela hitove, dok je on više bio sklon starijim stvarima. Dovela sam svoju Amandu pred kameru i predstavila je. Rekla sam joj: Ovo je mamin prijatelj".

Bez obzira na porodične obaveze, Karen se sa Džejmsom počela dogovarati o susretu i zajedničkom životu. "Pokušala sam da proda kuću da skupim nešto novca za avionsku kartu samo kako bih ga videla, ali nije bilo zainteresovanih pa me je počela hvatati depresija. Nisam više izdržala i poverila sam se majci. Šokirala se kad je čula koliko godina Džejms ima i savetovala mi da pazim što radim, ali shvatila je koliko me to sve tišti pa se ponudila da mi posudi novac", govori Karen.

"Bila sam oduševljena, odmah sam se sa Amandinim ocem dogovorila da on preuzme brigu o njoj, rekla sam mu da me neće biti nekoliko meseci. Spomenula sam mu i Džejmsa i koiliko ima godina i to ga nije posebno dirnulo. Bilo mu je drago što će moći biti sa Amandom. Nisam odećala nikakvu grižnu savesti, šta više bila sam uzbuđena. Trebalo mi je predah i želela sam da upoznam osobu u koju sam se zaljubila", pojašnjava Karen.

I tako je u augustu 2006. odletela u Pert, a Džejms je pobegao sa nastave kako bi me dočekao. "Čim sam ga videla, obuzele su me emocije. Mesecima smo pričali preko interneta, a eto ga sad preda mnom, mogla sam da ga dodirnem. Zagrlili smo se", priseća se.

Iste večeri imali su seks u nekom hotelu. "Nije mi bilo čudno, ponajmanje zbog njegovih godina, mogu vam reći da se sasvim sigurno nisam razočarala. Bilo je prirodno", objasnila je. Slučaj je hteo da baš te večeri u tom hotelu nalete na voditelja lokalne radio stanice, koji je odmah primetio veliku razliku u godinama. Zamolio ih je za intervju.

"Pristali smo jer stvarno nam ni na kraj pameti nije bilo da radimo bilo šta neprimereno. Nedugo potom naša je priča iznenada osvanula u svim novinama. Prozvali su me predatorem, napadali me jer sam ostavila Amandu. Bilo je strašno", kaže Karen.

Negodovala je i Džejmsova majka Sju. "Džejms joj je rekao ko sam ja, vrlo dobro je znala koliko godina imam. Jednom smo i telefonom razgovarale i tada je sam mislila da je zabrinuta za mene. Čini mi se da je bila uverena da joj sin prolazi kroz nekakvu buntovničku fazu, upozorila me da je on samo balavac. Nije bila srećna kad joj je rekao da će živeti sa mnom. Razumela sam je, osećala je da gubi sina. Ali pokušala sam da je uverim da ga volim", priča Karen.

Par je iznajmio stan u blizini plaže, a Karen je ubrzo ušla u životnu rutinu pa je svakoga dana Džejmsu kuvala ručak pre nego bi ga odbacila do škole. "Njegovi nastavnici su bili zabrinuti, stalno su proveravali što se događa, ali su ga zato drugovi smatrali legendom".

Nakon nekoliko meseci ljubavničkog plandovanja, Karen je ostala bez para i morala je da se vrati u Ameriku.

"Nisam imala radničku vizu pa nisam mogla da nađem posao. Plakala sam celim putem. Mrzila sam što smo se rastali, ali ujedno sam jedva čekala da vidim svoju ćerku. Njenom ocu sam rekla da želim da se preselim u Australiju i odvedem Amandu sa sobom, ali on se tome usprotivio i pokrenuo postupak za starateljstvo".

U februaru 2007. Karen se bez Amande vratila u Australiju, nije je smela povesti sa sobom jer je postupak oko starateljstva još bio u toku. U aprilu je ponovo trebalo da se vrati u Kaliforniju, ali otkrila je da je trudna sa tada 17-godišnjim Džejmsom.

"Bila sam u šoku iako smo koristili kontracepciju. Džejms je mnogo lakše to prihvatio, a oboje smo ubrzo skovali plan da se venčamo čim sledeći put dođem u Australiju. Moji su bili iznenađeni, ali dali su mi podršku.

Bivši muž se čak urazumio i dozvolio je da Amandu povedem u Pert na vjenčanje. Bila sam jako nervozna jer to je ipak bilo prvo upoznavanje moje ćerke sa Džejmsom. On je prema njoj bio jako pristojan, a ionako sam odmah znala da će biti naprosto fantastičan tata", priča Karen.

Venčali su se u septembru 2007. godine, čim je Džejms napunio 18 godina. Mladenci su se odselili u Ameriku, tamo im se ubrzo rodila Kira, a zatim i Lilijan. "Nismo to planirali. Džejms je imao samo 20 godina, a odjednom je postao otac troje dece, sve se dogodilo iznenada", priznaje Karen.

Nekoliko godina kasnije vratili su se u Pert, u kojemu žive i danas. "Amandu je otac pustio da ode s nama i sada smo srećna porodica. Ona se sa tatom čuje preko Skajpa. Više niko ne spominje razliku u godinama između mene i Džejmsa. Čak se i njegova majka pomirila sa činjenicom da ćemo zauvek ostati zajedno. Dopada mi se život s mlađim frajerom, seks je jako kvalitetan", hvali se Karen i dodaje da će sa Džejmsom u septembru obnoviti bračni zavet. Ona će tada mapuniti 40 godina.

"Jači smo nego ikada. Ne mogu da zamislim život s nekim drugim. Za Džejmsa bih se udavala svakodnevno. Baš nas briga što drugi misle", zaključuje svoju ispovest.

The Sun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track