Čoko-torta s jabukama

Recept dana
> 14:50h

Sastojci - 4-5 većih jabuka - 450 g brašna - prstohvat soli - 1 prašak za pecivo - 180 g šećera - 3 kašičice cimeta - 2 kašike kakaoa - 3 jajeta - 80 ml ulja - 100 g čokolade iseckane na kockice - 100 g seckanih oraha Priprema Rernu zagrejte na 160 stepeni. Jabuke operite, ogulite, očistite od koštica i narendajte ili ih sitno iseckajte. U posudi pomešajte brašno, so, prašak za pecivo, šećer, cimet i kakao. U drugoj većoj posudi pomešajte narendane jabuke, razmućena jaja i ulje. Umešajte brašno s dodacima, pa ubacite nasečenu čokoladu i orahe. Mešajte tek toliko da se sastojci povežu. Masu sipajte u podmazan i pobrašnjen kalup za tortu prečnika 26 cm i pecite 60-70 minuta. Ostavite da se malo ohladi pa, ako želite, kolač prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite sa malo oraha i cimeta ili kandiranim jabukama. Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/6357-057