Foto: Thinkstock

Ručak

Palenta sa sosom od gorgonzole

Recept dana
> 02:04h

Sastojci: - 300 g kukuruznog griza (palente) - 100 g maslaca - 150 g gorgonzole - 5 dl supe od kocke - 2 dl pavlake za kuvanje - so U vodu u koju ste dodali kocku za supu dodajte maslac, malo posolite i skuvajte palentu. Sipajte je u nakvašenu tepsiju da bude debljine jednog centimetra i kad se ohladi, vadite je čašom u obliku kruga. Na svaki kolut stavite malo maslaca i na listiće nasečenu gorgonzolu. Tako pripremljenu palentu složite u pleh za pečenje koji ste pre toga premazali s malo maslaca i stavite u zagrejanu rernu na 190 stepeni desetak minuta dok se gorgonzola ne rastopi. U međuvremenu u tiganj sipajte pavlaku za kuvanje. Kad proključa, začinite je i dodajte preostalu gorgonzolu iseckanu na kockice. Na sredinu tanjira stavite sos od gorgonzole, a na njega zapečenu palentu i ukrasite po želji.