Foto: Profimedia

Vatra divlja

NAVODNO SLUČAJNO: Grčka policija uhapsila muškarce za koje se sumnja da su uzrokovali požar u Atini

Jedan od uhapšenih je Grk, a drugi Bugarin, i imaju 67 odnosno 58 godina

Planeta
> 09:36h

Atinska policija uhapsila je dvojicu muškaraca pod sumnjom da su slučajno izazvali požar koji već dva dana besni pred severoistočnim predgrađima Atine, saopštili su iz vatrogasne stanice u subotu.

Jedan od uhapšenih je Grk, a drugi je bugarski državljanin, starosti su 67 i 58 godina. Njih dvojica će odgovarati pred tužiocem o optužbama da su uzrokovali nezgodu iz koje je zatim buknuo požar.Vatra je krenula u petak iz atinskog naselja Kareas, na samim obroncima planine Himetus, vrlo se brzo raširila u kilometarsku liniju pa je zapretila kućama iz tri druga atinska kvarta.

foto: Profimedia

U Grčkoj gori 80 požara istovremeno U drugom požaru s jugoistočne strane Peloponeza, blizu grada Neapolija, izgorelo je nekoliko kuća kao i poljoprivredna polja. U petak je u Grčkoj buknulo gotovo 80 požara, rekli su iz vatrogasne službe. Iz francuskog ministarstva unutrašnjih poslova rekli su kako šalju dva kanadera i jedan avion za izvidnicu, nakon Ciprasove molbe za pomoć. Novi požar buknuo je u subotu na ostrvu Skiros. Vlasti upozoravaju na veliku mogućnost divljanja vatre zbog jakih vetrova. (AFP)