DEVOJČICA (11) NASTRADALA U STRAVIČNOM POŽARU KAD JE HTELA DA IZBAVI ŠTENE IZ PLAMENA "Vatra je bila vidljiva na kilometar" (FOTO)
Foto: Gofundme

DEVOJČICA (11) NASTRADALA U STRAVIČNOM POŽARU KAD JE HTELA DA IZBAVI ŠTENE IZ PLAMENA "Vatra je bila vidljiva na kilometar" (FOTO)

Planeta -

Devojčica (11) nastradala je nakon što je pokušala da spasi svoje štene od požara u kući svoje porodice u Džordžiji u SAD.

Ketlin Simons je u subotu uveče potrčala u zapaljenu kuću u okrugu Spalding, oko 40 minuta od Atlante, kako bi pokušala da spasi svog psa iz plamena.

Šef vatrogasne službe okruga Spalding, Majk Bird, rekao je da je vatra 'bila vidljiva na kilometar udaljenosti', nakon što je njegov tim pozvan u kuću oko 17.30.

Katelynn Simmons
foto: Instagram

Kada su vatrogasci stigli, odmah su krenuli u potragu za Ketelin, koja se Bbila u velikom požaru. Tim ju je ubrzo pronašao na spratu, ali je bilo prekasno da se ona spasi.

Devojčicina maćeha, Tresija Peri, rekla je da su ona i Katelinin očuh pokušali da se vrate da joj pomognu, ali nisu mogli da uđu.

- Ketlin, ona je poput nas, ljubitelj životinja. Otišla je gore i vratila se po svoje štene, rekao je njen ujak Čarls Bičer, dodajući da ni pas nije preživeo.

U vreme požara, Ketlinin brat i još dve osobe su bile u kući i oni su preživeli. Nejasno je da li su njeni roditelji bili kod kuće u vreme incidenta i da li je neko pokušao da je spreči da se vrati u vatru.

Katelynn Simmons
foto: Facebook

Smatra se da je požar bio slučajan, ali nije jasno šta ga je izazvalo.

Svim vatrogascima koji su učestvovali u akciji ponuđena je pomoć u procesuiranju katastrofe i savetovanje.

Ispred kuće prijatelji i porodica su postavili spomenik pun plišanih životinja i cveća. Krov kuće je urušen i ugljenisan nakon što ga je zahvatila jaka vatra.

Za porodicu mlade devojke napravljena je humanitarna stranica za pomoć jer su izgubili sve u tragičnom požaru.

'Ovo je najgora stvar koja se može dogoditi jednom roditelju. Nesaglediv je bol i teskoba koju osećamo', rekla je organizatorka stranice u ime Ketlinine majke Kristi Rolins.

Sav prikupljen prihod ide porodici. Od utorka ujutro prikupljeno je više od 7.000 dolara za pomoć oko troškova sahrane, novog smeštaja za porodicu i za novu odeću.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track