Foto: Shutter

Dezert

Torta od bresaka

Recept dana
> 00:00h

Sastojci - 400 g bresaka - 180 g putera - 120 g šećera u prahu - 110 g brašna - 5 jaja - 90 g badema - 50 g soli - 1/2 kesice vanilin-šećera - malo rendane kore limuna Priprema Puter izmešajte s polovinom šećera u prahu, solju i vanilin-šećerom. Odvojte žumanca od belanaca i postepeno, stalno mešajući, dodajte žumanca. Od belanaca i preostalog šećera napravite čvrst sneg i pažljivo ga dodajte smesi od žumanaca. Pomešajte brašno, bademe i rendanu koru limuna. Operite breskve, izvadite koštice i isecite ih na kriške. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Testo za tortu sipajte u okrugli kalup premazan puterom i posut brašnom. Breskve složite okolo po smesi, a preko njih pospite bademe. Kolač pecite 60 minuta, a onda ga ohladite. Pre posluživanja pospite ga šećerom u prahu.