Prste da poližeš

Pileće grudi s orasima

Recept dana
> 00:00h

Sastojci ♦ 600 g pilećih grudi ♦ 1/2 šoljice prezli ♦ malo aleve paprike ♦ 1/2 šoljice oraha ♦ 1/4 šoljice peršuna ♦ 1 belance ♦ 1 kašičica senfa ♦ so, biber Priprema Zagrejte rernu na 250 stepeni. U dubokom tanjiru izmešajte prezle, alevu papriku, malo soli i bibera na vrh noža. Sameljite orahe i peršun, ubacite ih u smesu s prezlama i dobro sjedinite. U drugoj činiji dobro umutite belance i senf. Komad po komad mesa umačite u mešavinu belanceta, pa u mešavinu s prezlom i orasima, ali samo jednu stranu mesa, drugu ostavite kao što je i bila. Poslažite ih u podmazanu tepsiju, a stranu koja je umočena u smesu okrenite prema gore. Prelijte s malo maslinovog ulja i pecite dok meso ne dobije zlatnosmeđu nijansu.