RECEPT

Čokoladno zadovoljstvo bez brašna

SASTOJCI340 g maslaca340 g šećera u prahu10 jaja160 g crne čokolade sa najmanje 40% kakaoa160 g mlevenih oraha3 kašike kakaoa

Komentar dana
> 13:38h

PRIPREMA 1. Otopite 170 g maslaca, dodajte 170 g šećera u prahu i sve dobro izmiksajte, a 80 g čokolade rastopite na pari. 2. U međuvremenu od 5 jaja odvojte žumanca od belanaca. Žumanca dodajte, jedno po jedno, u smesu maslaca i šećera, potom dodajte istopljenu čokoladu, izmešajte, pa na kraju dodajte 80 g mlevenih oraha i jednu i po kašičicu kakaoa. Belanca umutite u šlag, pa kašiku po kašiku dodajte u prethodnu smesu uz lagano mešanje. 3. Rernu zagrejte na 180 stepeni, smesu prebacite u kalup za torte i pecite 20 do 25 minuta. 4. Drugi deo torte čini ista smesa, ali ne pečena nego kuvana, na ovaj način dobije se tekstura krema. Umutite preostalih 5 celih jaja i 170 g šećera u prahu i jednu i po kašičicu kakaoa. Kuvajte na pari oko 20 minuta uz često mešanje, dok se smesa ne zgusne. Potom u kuvanu smesu dodajte 80 g čokolade, rastopite uz mešanje. Skinite s pare i dodajte 170 g maslaca isečenog na komadiće, mešajte dok se ne sjedini sa smesom, pa dodajte 80 g mlevenih oraha. 5. Toplu smesu prelijte preko pečenog biskvita, ostavite nekoliko sati u frižideru i poslužite uz slatku pavlaku.