Recept

Mornarski krompir

.

Recept dana
> 17:34h

SASTOJCI 1 kg krompira 2 crvena luka maslinovo ulje so i biber po ukusu svež peršun 3 čena belog luka ruzmarin po želji PRIPREMA 1. Očistite crveni luk i sitno ga naseckajte pa ga lagano izdinstajte na maslinovom ulju da požuti. 2. Krompir operite, oljuštite i isecite ploške debljine 1 cm pa ih dodajte crvenom luku. 3. Dodajte vode tek toliko da prekrije krompir i začinite po ukusu. Kuvajte na jačoj vatri stalno treskajući posudu, ali ne mešajući da se krompir ne raspadne (treba da bude nešto između restovanog i pire krompira). 4. Kad je skoro gotovo, lagano promešajte i dodajte sitno iseckan beli luk, usitnjen peršun i po želji malo seckanog ruzmarina. 5. Dodajte i malo ulja ako je potrebno i jelo poslužite toplo. Ovaj prilog služite uz meso i ribu.