Foto: Shutterstock

Recept

Kvrguša

Sastojci

Recept dana
> 23:12h

- 3 bataka s karabatakom - 200 g brašna - 2 jajeta - 4 dl mleka - 1 dl slatke pavlake - so, aleva paprika, ulje PRIPREMA 1. Odvojiti batak i karabatak, posoliti, pa u tiganju propržiti meso, prvo na jačoj, pa na srednoj vatri, poklopljeno, ali da para može da izlazi. Dodavati pomalo vode da meso ne počne da se lepi. 2. Brašno razmutiti s jajima i malo mleka, viljuškom, da se dobije glatko gusto testo. Dodavati mleko i stalno mešati (testo će biti kao testo za palačinke). Dodati kašičicu soli i malo aleve paprike (i druge začine, ako želite). 3. U pleh sipati dve-tri kašike ulja, razliti, staviti u rernu da se ulje dobro ugreje. Na njega sipati testo, pa preko njega poređati meso. Peći oko 35 minuta na 180-200 stepeni (testo će prvo narasti, ali i splasnuti čim se izvadi, samo će po obodu ostati podignuto). 4. Preliti neutralnom pavlakom kojoj ste dodali malo soli, pa vratiti još desetak minuta u rernu. Služiti toplo uz salatu.