icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

uoči Generalne skupštine Interpola

VUČIĆ I STEFANOVIĆ SA ŠEFOM INTERPOLA: Srbija će svim zemljama uputiti pismene argumente zbog kojih Kosovo ne treba da postane članica (FOTO)

Objavljeno: 11.09.2018. 13:33h

 

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je danas šefa Interpola Menga Hongveja obavestio da će Srbija svim državama članicama pred Generalnu skupštinu uputiti pismene argumente i činjenice zbog kojih Kosovo ne treba da postane članica te međunarodne organizacije.


foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Stefanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Hongvejom, rekao da će akcenat argumenata biti na rezoluciji Interpola o jasnim smernicama, procedurama i kriterijumima za članstvo koja kaže da samo država članica UN može da postane član te međunarodne organizacije koja se bavi policijskom saradnjom.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Zahtev Kosova za članstvo uvršten je u nacrt provizorne agende 87. sednice Generalne skupštine Interpola, koja bi, prema ranijim najavama, trebalo biti održana u Ujednjenim Arapskim Emiratima u novembru.

 

I Hongvej i Stefanović su posle sastanka ocenili da je Srbija među 10 najznačajnijih partnera Interpola koja broji 192. članice.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!