icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Kurir

LOŠE VESTI

LAZAR RISTOVSKI POMERIO PREMIJERU KRALJA PETRA: Nemam novca da završim svoj poslednji film!

Objavljeno: 12.09.2018. 20:09h

 

Premijera filma "Kralj Petar Prvi" reditelja Petra Ristovskog i producenta i glavnog glumca Lazara Ristovskog neće biti održana kao što je planirano 11. novembra, na Dan pobede.Ristovski je zbog nedostatka novca pomerio datum prvog prikazivanja za 5. decembra, kad se nada da će uspeti da pronađe neophodna sredstava i završi nekoliko ključnih scena i u Grčkoj.


- Snimanje na Krfu, gde je Srbija umrla i gde se ponovo rodila kao država, najvažniji je deo priče. To je ujedno i najskuplji deo filma. Za taj deo nam nedostaju sredstva i sada moramo da odložimo snimanje, a samim tim i premijeru filma za mesec dana - kaže Lazar Ristovski za Kurir.

 

foto: Dragana Udovičić

Film "Kralj Petar Prvi", koji je rađen prema motivima romana "Čarape kralja Petra" Milovana Vitezovića, sniman je ukupno 110 dana, od 17. marta, na mnogim autentičnim lokacijama po čitavoj Srbiji, a kako je najavio i producent, po kvalitetu ne zaostaje za ratnim i istorijskim spektaklima kanala HBO.


- Žao mi je što odlažem premijeru, ali i pored sve pomoći države, ipak mi nedostaju sredstva da zadržimo nivo i kvalitet onoga što smo već snimili. Petar Ristovski, reditelj, zahteva da se sve što se snima na Krfu bude i tretira kao najvažniji deo filma, a i ja kao producent moram da odgovorim njegovim zahtevima. Novac koji nedostaje očekujem od sponzora i moram da uložim poslednje lične pare od filma - poručuje Lazar Ristovski, kome će ovo kao glumcu biti poslednja uloga u karijeri.


Budžet filma "Kralj Petar", kao što je ranije najavljeno, čak je 2,4 miliona evra.

 

Kurir.rs/ Foto: Promo

 

 

Nema kupca za kuću

 

Lazar Ristovski prodaje svoju kuću na Gardošu kako bi završio novi film "Kralj Petar Prvi", ali kupca i dalje nema. Vila s bazenom u najlepšem delu Zemuna procenjena je na 360.00 evra, a ima pet soba i dva kupatila.
- Prodajem i dalje moju kuću, ali nema kupca - poručuje glumac.

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!