Dosta je bilo mučenja

FEJSBUKOV NOVOGODIŠNJI POKLON: Nova aplikacija!

Fejsbukovom zvaničnom blogu u toku dana je najavljeno šta možemo da očekujemo: brže učitavanje slika, tajmlajna i pokretanje same aplikacije

Tech
> 10:04h

Maltretiranje sa Fejsbukovom aplikacijom je gotovo! Današnji dan može se smatrati praznikom za sve korisnike Fejsbukove android aplikacije jer je upravo puštena nova verzija, koja će kako kažu u Fejsbuku, raditi brže i stabilnije.

Na Fejsbukovom zvaničnom blogu u toku dana je najavljeno da nova aplikacija stiže večeras, što se i desilo, i objašnjeno je šta možemo da očekujemo.

Kao najbitnije stavke su navedene brže pokretanje same aplikacije, brže učitavanje notifikacija i tajmlajna, sadržaj na početnoj strani će se prikazivati češće. Takođe, slike će otvarati gotovo u trenutku, jer će se učitavati u memoriju samog telefona umesto u pomoćnu aplikaciju. Ovako loš kvalitet sadašnje aplikacije se može opisati rečenicom „Koliko para, toliko muzike“, s obzirom na to kako je nastala. Naime, Cukenberg je radi smanjivanja troškova svog tima odlučio da ne pravi klasičnu aplikaciju, nego neku vrstu hibrida HTML5 tehnologije i klasične android aplikacije, što je rezultiralo katastrofalno sporim radom i velikom broju grešaka, na šta korisnici već duži period ukazuju.

Nakon devet meseci rada, koliko je trajala izrada nove aplikacije, od večeras ćemo biti u prilici da vidimo šta su programeri i Cukenberg uradili i da li su njihove tvrdnje tačne, kao i da li će korisnici android operativnog sistema biti zadovoljni kao i korisnici ajfona, koji su još u avgustu dobili novu aplikaciju.