Foto: KURIR

Intervju: Partizanova zlatna koka

Lazar Marković: Klub menjam, frizuru neću!

Crno-beli biser kaže da nikada ne bi prošetao čiroki, jer svoju dugu kosu ne želi da skrati ni po koju cenu

Fudbal
> 20:14h

Neće kod frizera! Fudbaler Partizana Lazar Marković centralna je fudbalska figura u Srbiji. Sjajne partije dovele su ga na korak od prelaska u Čelsi, promašena šansa na susretu protiv Intera stavila na stub srama, ali za momka koji ima samo 18 godina, on to dobro podnosi. Ostao je isti, s prepoznatljivim osmehom i frizurom, koju kaže da ne bi menjao ni po koju cenu. ♦ Po čemu će Lazar Marković pamtiti 2012. godinu? - Kada se sve sagleda, iza mene je veoma značajna godina. Ulazak u Ligu Evrope sa Partizanom, utakmica protiv Intera, mečevi za reprezentaciju, gol protiv Čilea... Promašenu šansu na Meaci ne sanjam, ali je se dobro sećam. Naravno, ne rado - kaže Marković. Da li bi, kao tvoj saigrač Aleksandar Mitrović, ošišao kosu i prošetao čiroki? - Ne, ne šišam se, nikako. O ukusima ne treba raspravljati, imam dužu kosu i nikad se ne bi ošišao na taj fazon, mada priznajem da njemu stoji korektno. Sva je prilika da će 2013. godina biti poslednja koju si dočekao kao član Partizana, a da li ćeš sledeću slaviti kao fudbaler Čelsija? - Čelsi je veliki klub, odmalena sam ga gledao, ali se nikada ne zna da li ću u Londonu nastaviti karijeru. U Partizanu si se proslavio u dresu s brojem 20, da li ćeš isti broj tražiti i u narednom klubu? - Ako bude slobodan, naravno da ću ga uzeti, a ako ne... Pa, opet će biti moj. Šalu na stranu, srećan je naravno, ali nema neko posebno značenje - kaže Marković.

Navijači nisu pogrešili ♦ Zvanično si najbolji fudbaler u Srbiji za 2012. godinu, ali navijači Partizana su titulu najboljeg dodelili Ivanu Ivanovu. Da li ti to smeta? - Veoma mi je drago što sam najbolji igrač u 2012. godini i to je velika čast posle prošlogodišnje nagrade za najboljeg debitanta. Što se tiče Partizanovih navijača, ne smeta mi njihov izbor. Smatram da je priznanje zasluženo otišlo u ruke Ivana Ivanova - kaže Marković.

Stanoje je super ♦ Aleksandar Stanojević te je uveo u Partizan, a nedavno je izjavio da je uveren da će raditi u nekom velikom klubu, a da li bi želeo da vam se putevi opet ukrste? - Aleksandar Stanojević je mnogo učinio na mene, ja sam mu zahvalan i ovu priliku koristim da mu čestitam na svim uspesima i poželim svu sreću u novom klubu, a nadam se da ćemo jednog dana opet sarađivati - kaže Marković.

Čekam maturu ♦ Maturski ispit u Partizanu položio si s odličnim uspehom, a da li si spreman za maturu u školi ili možda odabir nekog fakulteta? - Daleko je još matura u školi, mada bih slagao ako bih rekao da ne razmišljam o tome. S druge strane, o maturskoj večeri nisam razmišljao, niti mi je kroz glavu prolazilo šta bih mogao da obučem. Kad je dalje obrazovanje u pitanju, da prvo završim srednju školu, a onda ćemo pričati o fakultetu - kroz smeh kaže Marković.