Foto: Reuters

Umalo tragedija u Švajcarskoj

UKLETI TUNEL: Iz zapaljenog autobusa spaseno 40 đaka

Čak 38 belgijskih učenika od 10 do 12 godina išlo je na skijanje kada se motor zapalio nadomak mesta gde je prošle godine nastradalo 22 školaraca, njihovih sunarodnika

Planeta
> 11:42h

BERN - Tragedija je danas jedva izbegnuta kada je skoro 40 belgijskih đaka evakuisano iz zapaljenog autobusa u blizini švajcarskog tunela, manje od godinu dana nakon što su 22 belgijska učenika poginula u strašnoj autobuskoj nesreći u Švajcarskoj.

Ukupno 45 putnika, među kojima je bilo 38 dece uzrasta od 10 do 12 godina, išlo je na skijanje u severnu Italiju kada se motor autobusa iznenada zapalio, navela je policija u centralnom švajcarskom kantonu Uri.Kada je primetio požar, vozač je zaustavio autobus i evakuisao putnike, prenosi AFP.

Policija, koja je pokrenula istragu kako bi utvrdila uzrok požara, saopštila je da su putnici prevezeni u Italiju drugim autobusom.

Belgijska novinska agencija Belga javila je da je drugi autobus iste belgijske kompanije išao iza zapaljenog autobusa i da je vozač drugog autobusa video plamen i upozorio kolegu u prvom autobusu na opasnost.

Dva vozača su uspostavila kontrolu nad požarom pre nego što su policija i vatrogasci stigli na lice mesta.U jednom švajcarskom tunelu u martu prošle godine poginula su 22 deteta i šest odraslih osoba koji su se nalazili u belgijskom autobusu koji je udario u zid tunela.

Ta nesreća se dogodila kada se 46 belgijskih đaka vraćalo sa skijanja u Alpima. Odrasli su bili njihovi nastavnici i dva vozača.