BIZNISMENI IZA REŠETAKA: Spavali sa devojkama (17) za parfeme i garderobu!

Prostitucija u Dalmaciji

BIZNISMENI IZA REŠETAKA: Spavali sa devojkama (17) za parfeme i garderobu!

Crna Hronika -
Da maler po njih bude veći Hrvatska je 1.januara 2013 izmenila krivični zakon koji predviđa minimum pet godina robije za one koji seksulano opšte sa osobom starijom od 15, a mlađom od 18 godina i da zato još plate

SPLIT – Splitski biznismeni L. M. (64) i S. G. (51) u slučaju da ih sud proglasi krivima, biće prvi osuđenici u Hrvatskoj koji su završili u zatvoru jer su bili klijenti maloletnih prostitutki.

Naime dvojica srednjovečnih muškaraca privedeni su ovih dana zajedno sa Ivicom Jurišićem, vlasnikom vlasnikom splitske modne agencije Kristina. Naime Ivica se tereti da je jednoj maleoletnici (17) pronašao kao klijenta nepoznatog muškarca sa kojim je više puta spavala u jednom hotelu za novac.

Uhapšeni biznismeni se terete da su čak tri puta za novac takođe spavali sa dve maloletnice (17). Seksualne orgije biznismena odvijale su se u jednoj vikendici u okolini Splita, a devojke su usluge naplaćivale izmeđeu 500 i 1.000 kuna ( oko 142 evra) za klasični i oralni seks.

Policajci kada su otpočeli istragu utvrdili su da su biznismeni devojke odvodili na večere i poklanjali im sitnice kao što su parfemi i odeća. Oba ocvala biznismena ne bi bila osuđena da je čitava stvar ostala samo na večerama i poklonu.

Da maler po njih bude veći Hrvatska je 1.januara 2013 izmenila krivični zakon koji predviđa minimum pet godina robije za one koji seksulano opšte sa osobom starijom od 15, a mlađom od 18 godina i da zato još plate.

Da su prostitutke imale svega nekoliko meseci više, niko ne bi bio krivično prijavljen, a policija bi se bavila samo devojkama, i to kroz prekršajnu prijavu za prostituciju. Ostalo je pitanje koliko bi njihov odnos trajao da se u celu priču nije umešala policija koja je već duže vreme pratila rizično ponašanje dve maloletnice.

Naime policajci su danima prisluškivali razgovore svih uključenih u slučaj, i zaključili kako imaju dovoljno materijala za podizanje krivične prijave, što su na kraju i učinili u saradnji s Državnim tužilaštvom.

Preduzetnici su bili šokirani kada su saznali da su uhapšeni. Naime radi se o uspešnim poslovnim i porodičnim ljudima, oženjenim muškarcima što je za njih veoma nepovoljna situacija.

S.G., često se spominjao kao blizak prijatelj bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, a u tekstovima o Kerumovom životu neretko se isticalo kako gradonačelnik baš od njega pozajmljuje novac kada ga izgubi u kockarnici. To je delovalo naročito uverljivo kada se zna da je S. G. vlasnik lanca kafića, kockarnica i kompanije za distribuciju aparata za igre na sreću.

Drugi preduzetnik L. M. poznat je u Splitu, pak, kao vlasnik agencije koja dugi niz godina pronalazi lokalnim pomorcima poslove širom sveta.

Posle saslušanja tužilaštvo je tražilo da se biznismena odredi pritvor zbog opasnosti da ne utiču na svedoke, ali je to istražni sudija odbio i odredio zabranu prilaska osobama upletenim u slučaj.Ostalo je još uvek nerazjašnjena uloga Ivice Jurišića, vlasnika modne agencije Kristina. On je priveden u sklopu iste akcije,ali on se tereti samo za jedan slučaj. U prijavi je navedeno da je jednoj 17-godišnjakinji koja mu se požalila na tešku financijsku situaciju, pronašao klijenta s kojim je za novac spavala u jednom splitskom hotelu. Pritom identitet tog misterioznog klijenta zasada nije utvrđen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja