EULEKS: Podignuta optužnica protiv Dreničke grupe!

Ratni zločini nad Srbima

EULEKS: Podignuta optužnica protiv Dreničke grupe!

Crna Hronika -
Među optuženima su Sami Luštaku, trenutno gradonačelnik Srbice i bivši komandant OVK Sulejman Selimi, a aktuelni ambasador Kosova u Albaniji

PRIŠTINA - Međunarodni tužilac Euleksa danas je u Osnovnom sudu u Mitrovici podigao optužnicu protiv 15 bivših pripadnika OVK, poznatih kao "Drenička grupa" zbog zločina nad civilima 1998-99.

Protiv optuženih je podignuta optužnica za krivično delo ratnih zločina protiv civilnog stanovništva, uključujući torturu, zlostavljanja zatvorenika i ubistvo, navodno počinjeno 1998. godine u pritvornoj jedinici OVK-a u Likovcu, saopštio je Euleks.

Asošijeted Pres navodi da su među optuženima Sami Luštaku, trenutno gradonačelnik Srbice i bivši komandant OVK Sulejman Selimi, a aktuelni ambasador Kosova u Albaniji.

Luštaku je osumnjičen za ubistvo jednog Albanca tako što mu je pucao u glavu, navodi se u optužnici u koju je AP imao uvid.

Druge optužbe uključuju prebijanje i mučenje zatvorenika u improvizovanom zatvoru u selu Likovac 1998. godine, a druga dvojica osumnjičenih se terete da su jednom srpskom policajcu testerom odsekli glavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track