OČEVIDAC PADA AVIONA: Pilot je prvo pitao da li je nekoga ubio!

Avio nesreća

OČEVIDAC PADA AVIONA: Pilot je prvo pitao da li je nekoga ubio!

Crna Hronika -
Zatekli smo ga kako leži i puši. Rekao je da ga malo bole leđa, rebro, ali da je dobro. Prvo nas je pitao gde je i da li je nekoga ubio. Kada smo mu rekli da nema povređenih i većih posledica zatražio je mobilni telefon da se javi ženi da je živ i zdrav ", rekao je novinarima očevidac Slobodan Rajičić

ČAČAK - Pilot vojnog aviona tipa "Orao" koji se danas srušio u selu Mrčajevci kod Čačka Ivan Pantić prvo je, kada su ga meštani našli, nakon kaptapultiranja, pitao gde je i dali je nekoga ubio, izjavio je Slobodan Rajičić, koji je među prvima stigao do Pantića.

"Meštani su odmah krenuli ka pilotu. Zatekli smo ga kako leži i puši. Rekao je da ga malo bole leđa, rebro, ali da je dobro. Prvo nas je pitao gde je i da li je nekoga ubio. Kada smo mu rekli da nema povređenih i većih posledica zatražio je mobilni telefon da se javi ženi da je živ i zdrav ", rekao je novinarima Rajičić.

Rajčić u čiju njivu je Pantić pao, rekao je novinarima da je Pantića vetar je nosio na suprotnu stranu od aviona, tako da je završio u njegovoj njivi, oko 1,5 km od aviona.

"Meštani su u šoku. Oštećeni su im krovovi a na pojedinim kućama popucala su stakla. Kažu da su čuli snažnu detonaciju nakon čega su videli da se avion obrušava pod uglom od 90 stepeni", rekao je Rajičić.

Mesto pada aviona obišao je i gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić koji je obećao pomoć meštanima u sanaciji oštećenih kuća. Vojni avion tipa "Orao" koji je poleteo sa vojnog aerodroma u Lađevcima, srušio se danas posle 12 sati u blizini Mrčajevaca.

Pilot Ivan Pantić uspeo je da se katapultira. Načelnik sektora za vanredne situacije Dragiša Broćić rekao je ranije agenicji Beta da je pilot dobro i da prilikom incidenta niko nije povređen.

Pilot srušenog aviona u stabilnom stanju

Major Vojske Srbije Ivan Pantić, čiji se avion srušio danas u okolini sela Mrčajevci prilikom probnog leta, u stabilnom je stanju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, Pantić je svestan, komunikativan, bez vidljivih povreda i "subjektivno se dobro oseća". U toku su ostale dijagnostičke procedure i biće zadržan na praćenju na Vojnomedicinskoj akademiji.

U Ministarstvu dodaju da je komandant 98. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije pukovnik Aleksandar Bijelić formirao komisiju koja će ispistati uzroke pada aviona, i koja je već počela sa radom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track