Vozač „opel astre“ Svetozar Petković (22) poginuo kad se direktno sudario s tegljačem „Beograd puta“, na koji su potom naletela još dva automobila
Nebojša Mandić UŽAS KOD STRAŽEVICE: Ljudi, držite se, ide pravo na nas!

BEOGRAD - Stravična saobraćajka!
- Ljudi, držite se! Udariće nas, ide pravo na nas! Nemam gde da se sklonim jer ćemo pasti s nadvožnjaka!!! Ovo je, kako Kurir saznaje, trenutak pre stravičnog sudara svojim kolegama rekao Zvonko V. (36), vozač tegljača „Beograd puta“, koji se direktno sudario s „opel astrom“ u ponedeljak oko 9.20 ispred tunela Straževica na obilaznici oko Beograda.

Valjci se rasuli po putu

U sudaru, u kojem su učestvovala još dva vozila, poginuo je Svetozar Petković (22), vozač „opel astre“, dok su Zvonko V. i dvojica njegovih kolega povređeni. Lekarsku pomoć zatražili su i roditelji desetomesečne bebe, koja je bila u jednom od automobila.

- Video sam kad je „opel astra“ započela preticanje „sitroena“, u kojem je bila beba. Auto je krenuo direktno na moj tegljač. Pokušao sam da ga izbegnem, pomerio sam se skroz desno. Više nisam mogao jer bih pao s nadvožnjaka. Međutim, vozač „opela“ ništa nije preduzeo da izbegne udarac, a imao je mesta da prođe pored nas! Ne znam šta mu se desilo, možda se uplašio ili mu nije bilo dobro - ispričao je neposredno nakon udesa policajcima vozač tegljača Zvonko V.

Od siline udarca, prikolica tegljača na kojoj su bila dva valjka, iskrenula se za 90 stepeni i preprečila put, dok su valjci odleteli i rasuli se po putu. Sudar je bio toliko jak da je „astra“ potpuno smrskana, pa Petkoviću nije bilo spasa.

Stravičan prizor

- Nakon sudara na prikolicu tegljača naleteo je „sitroen ksara“, kojeg je „astra“ prethodno pretekla, a odmah zatim u prikolicu je udarila i „tojota“, ali na sreću niko od putnika nije povređen - kaže naš izvor iz istrage.

Očevici tragedije kažu da je prizor na licu mesta bio više nego potresan.
- Vozaču tegljača pozlilo je nakon nesreće. Čovek je doživeo toliki stres da se onesvestio kad je ugledao olupine automobila. Kad je malo došao k sebi, počeo je neutešno da plače - priča očevidac.

Lekari Hitne pomoći pokušali su na licu mesta da reanimiraju Svetozara Petkovića.
- Njegove povrede su bile previše teške. Prednji deo njegovog automobila praktično je samleven i mladić nije imao šanse da preživi - kaže naš izvor iz istrage.

Udesi na obilaznici

- 29. 10. 2013 - Jedna osoba je teže, a pet lakše povređeno u sudaru dva automobila na obilaznici kod groblja Orlovača.
- 7. 9. 2013 - Petogodišnja Nika Gajev je poginula, dok je pet osoba povređeno u sudaru „krajslera“ i „opela“ na obilaznici oko Beograda između Bubanj potoka i Resnika.
- 4. 2. 2012 - Duško Bošnjak (60) i Jovo Pejaković (60) poginuli su, dok je Dejan Cvijić (60) povređen u sudaru automobila i kamiona na Ostružničkom mostu.
- 11. 6. 2011 - Pevač Darko Radovanović (36) i njegov menadžer Aleksandar Milošević (41) poginuli su u sudaru dva „mercedesa“ na obilaznici kod Ostružničkog mosta prema Surčinu. U nesreći je lakše povređen Đorđe R. (77).
- 30. 12. 2010 - Dvojica muškaraca i jedna devojka povređeni su u sudaru dva automobila u tunelu Straževica sa resničke strane.

Povređeni u šoku

Zvonko V., vozač vozila „Beograd puta“, kao i dvojica njegovih kolega prevezeni su u Urgentni centar.
- Vozač ima prelom ključne kosti i povredu ramena. Jednom njegovom saputniku su povređena leđa, dok je drugi ugruvan. Muškarac i žena iz trećeg automobila samo su ugruvani. Svi su u velikom šoku - kaže naš izvor.

Beba mogla da strada

U „sitroen ksari“ borskih registracija bila je beba od 10 meseci. Vozač „sitroena“ nije uspeo da izbegne udarac u prikolicu slupanog tegljača, pa mogu da kažem da je sami bog spasao bebu. Na svu sreću, bebica je dobro, lekari su je preventivno pregledali i nema povrede - kaže naš izvor.


http://www.youtube.com/watch?v=yfR-E7yyCok