MAJKA IZGORELIH MALIŠANA: Pustite me da idem na grob svoje dece

Istraga: Tužilac saslušao Mirelu Mikulčić iz Velike Krsne

MAJKA IZGORELIH MALIŠANA: Pustite me da idem na grob svoje dece

Crna Hronika -
Tvrdi da nije kriva: Majka osumnjičena za izazivanje nesreće u kojoj su nastradali Maja, Dimitrije i Nenad izjavila da je decu zaključala da ne bi izašla iz kuće

BEOGRAD - Plakala sve vreme saslušanja!Nisam ubila svoju decu! Nenada, Dimitrija i Maju volim najviše na svetu! Molim vas, pustite me da idem na njihov grob...Ovim rečima se juče, kako Kurir nezvanično saznaje, zameniku Drugog osnovnog javnog tužioca obratila Mirela Mikulčić (29), majka troje mališana koji su u utorak uveče nastradali u požaru u porodičnoj kući u Velikoj Krsni.Kobni pozivObučena u crno i s maramom na glavi, majka Nenada (4), Dimitrija (3) i Maje Mikulčić (2) nije prestajala da plače.- U utorak je komšija Ljubomir Terzić došao kod nas. Sedeli smo, igrali se s decom. Dimitrije i Maja su onda otišli na spavanje, a Nenad je još bio budan - ispričala je na saslušanju Mirela Mikulčić, koja je uhapšena u četvrtak, odmah nakon što je sahranila svoje troje dece.Mirela je, takođe, ispričala da joj je tad zazvonio telefon.- Drugi komšija, Dobrivoje Gajić, pozvao me je i zamolio da ga ošišam. Nisam imala makaze, ali se Ljubomir ponudio da me poveze do komšinice da ih uzmem. Nenad je rekao da mu se pije sok i tražio da mu ga usput kupim. Rekao je da će on brinuti o bratu i sestri, koji su spavali - pričala je Mirela, ne prestajući da plače. Kako je navela, izašla je iz kuće, zaključala vrata i ostavila mališane unutra.Sve nestalo za pet minuta- Napolju je bilo hladno i puno blata. Zaključala sam ih jer sam se plašila da ne izađu sami - ispričala je ona.Čim je ušla kod komšinice, pozvonio joj je telefon.- Rekli su mi da kuća gori! Trčala sam nazad, ali bilo je kasno. Ničega više nije bilo, sve je nestalo za pet minuta - ispričala je majka kojoj se na teret stavlja izazivanje opšte opasnosti s teškim posledicama, za šta je zaprećena maksimalna kazna do osam godina zatvora. Posle saslušanja Mirela Mikulčić sprovedena je u CZ pošto joj je određen pritvor do 30 dana.

Maja Mikulčić (2), Dimitrije (3) i Nenad (4) Mikulčić
Maja Mikulčić (2), Dimitrije (3) i Nenad (4) Mikulčić

Psiholog Aleksandar Šibul
Psiholog Aleksandar Šibul

Nema opravdanjaPsiholog Aleksandar Šibul kaže da nijedna majka nikad i ni pod kojim okolnostima ne bi trebalo da ostavlja malu decu samu kod kuće!- Deca koja su nastradala u Velikoj Krsni bila su previše mala da bi se sama brinula o sebi. Majka nije smela da ih ostavi ni pet sekundi, a kamoli da naloži peć, zaključa vrata i da ode! Deca u tom uzrastu su nerazumna i mogu da se povrede na razne načine - kaže Šibul.On dodaje da u ovom slučaju ne postoji opravdanje za majku i da je očigledno da je do tragedije došlo zbog njene nebrige.- To što je ona samohrana majka ne može da neutrališe njenu odgovornost. Deca koja su često bez majke osećaju psihološku nesigurnost i strah, što može da se vrlo loše odrazi na njih - objašnjava psiholog.(M. I.)Psihički lošeGOVORI DA ŽELI DA SE UBIJETokom saslušanja u Drugom osnovnom tužilaštvu, u zgradi Palate pravde, u pripravnosti su bili i lekari Hitne pomoći zbog toga što se Mirela nalazi u veoma lošem psihičkom stanju.- Postoji sumnja da je majka sklona samoubistvu jer je teško podnela sve što se dogodilo. Neprekidno ponavlja da bez dece ne želi da živi - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja