NIJE DOBIO PASOŠ: Miškoviću odbijen put u Holandiju
Foto: Nebojša Mandić

Zahtev Specijalnom sudu

NIJE DOBIO PASOŠ: Miškoviću odbijen put u Holandiju

Crna Hronika -
Sudija Vučinić je 14. januara odbio zahtev jer je neophodno da razlozi budu neopravdani

BEOGRAD - Vlasnik "Delta holdinga", optužen za malverzacije u putarskim preduzećima, Miroslav Mišković ponovo je tražio od Specijalnog suda privremeno vraćanje pasoša zbog puta u Holandiju, ali je ovoga puta odbijen.

Mišković je zatražio dozvolu da privremeno napusti Srbiju od postupajućeg sudije Vladimira Vučinića. "Po istoj zakonskoj proceduri kao i kada je bilo reči o službenom putu u London, sudija Vučinić je 14. januara odbio Miškovićev zahtev da mu se omogući put u Holandiju. Zakon kaže da je neophodno da razlozi budu opravdani, a u ovom slučaju nije procenjeno da ima opravdanja", rekli su neimenovani izvori za list.

Mišković je u decembru 2013. godine vraćen pasoš i odobren mu je poslovni put u London. Neposredno posle privremenog vraćanja pasoša Vučinić je smenjen sa mesta predsednika Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

On se žalio na takvu odluku i istakao da je reč o pritiscima, ali su njegovu žlabu i prigovor kao neosnovane odbacili i Apelacioni sud u Beogradu i Visoki savet sudstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track