INTERPOL OBAVESTIO MUP SRPSKE: Uklonjena crvena poternica za generalom Milovanovićem!

Čeka se izjašanjavanje BiH

INTERPOL OBAVESTIO MUP SRPSKE: Uklonjena crvena poternica za generalom Milovanovićem!

Crna Hronika -
MUP RS dobio je odgovor od generalnog sekretarijata Interpola u Lionu da je poternica uklonjena i da je BiH dat rok do 24. februara da iznese svoj stav o navedenoj poternici koju je raspisala Hrvatska za generalom VRS Manojlom Milovanovićem

BANJALUKA - Generalni sekretarijat Interpola u Lionu obavestio je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da je uklonjena crvena poternica za penzionisanim generalom Vojske RS Manojlom Milovanovićem, ali da će ona biti ponovo izdata ako BiH do 24. februara na nju ne uloži prigovor.

"MUP RS dobio je odgovor od generalnog sekretarijata Interpola u Lionu da je poternica uklonjena i da je BiH dat rok do 24. februara da iznese svoj stav o navedenoj poternici", rekla je portparolka MUP RS Mirna Šoja.

Hrvatska je 7. januara raspisala međunarodnu poternicu za Milovanovićem koga tereti za ratni zločin nad civilnim stanovništvom.

Generalni sekretarijat Interpola je objavio da je 24. januara za Milovanovićem raspisana crvena poternica. Savetnik ministra bezbednosti BiH Damir Arnaut juče je izjavio da nije jasno po kojem je osnovu Interpol u Lionu raspisao crvenu poternicu za Milovanovićem.

"Interpol nikad nije dostavio zahtev za određivanje BiH o raspisivanju crvene poternice u skladu sa rezolucijom iz Dohe, koja jasno kaže da će crvene poternice biti raspisane u slučajevima genocida, ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti, osim ako se tome usprotivi država čiji je državljanin lice za kojim je raspisana poternica", kazao je Arnaut.

Manojlo Milovanović je tokom rata u Bosni i Hercegovini bio načelnik Generalštaba Vojske RS. Bio je ministar odbrane Republike Srpske od 1998. do 1999. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track