OČAJNA SESTRA UBIJENE MANEKENKE: Goreće Novi Sad ako Musić ne bude robijao!
Foto: Facebook

Sramno: Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo presudu ubici Vladislave Červenko

OČAJNA SESTRA UBIJENE MANEKENKE: Goreće Novi Sad ako Musić ne bude robijao!

Crna Hronika -
Bol: Sestra ubijene manekenke šokirana odlukom da se Darijanu Musiću ponovo sudi za zločin koji je potresao Srbiju. Pitam sud i tužioce na koji način neko treba da bude ubijen da bi ga osudili kako valja, kaže Tanja Červenko

NOVI SAD - Da li je moguće!

- Ukinuta presuda? Kome? Na osnovu čega?! Dođe mi ne da plačem nego da vrištim! Goreće Novi Sad ako ne bude robijao! Ma to je nemoguće! Jeste vi to dobro meni rekli.... U šoku sam... Osećam se kao kad su mi javili da je moja Daca ubijena. Zar takav monstrum treba da izađe i šeta Novim Sadom...Monstrum i dalje likujeOvo je bila prva reakcija Tanje, sestre mučki ubijene manekenke Vladislave Dace Červenko (26), kad je od novinarke Kurira saznala da je Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo presudu Darijanu Musiću (26), koji je za zversko ubistvo bio osuđen na 35 godina zatvora.Kako je saopšteno, Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio je žalbe branilaca „zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka“, pa će Musiću ponovo biti suđeno pred Višim sudom. On će početak novog postupka čekati u pritvoru.Traže maksimalnu kaznuNakon početnog šoka, Tanja Červenko smogla je snage i u razgovoru za Kurir otvorila dušu.- Kao porodica koja se nadala i verovala u sudstvo veoma smo razočarani. Ipak, bez obzira na ovo sramno delo koje je Apelacioni sud doneo, nećemo odustati. Idemo do kraja, da se monstrum i sve ubice kazne maksimalnom kaznom od 40 godina, kad već ne može smrtnom. Ako treba, ići ćemo i do Strazbura. Od danas ćemo svakodnevno protestovati ispred suda i tražiti pravdu za našu Dacu. Pitam sud i tužioce na koji način treba neko da bude ubijen da bi ga osudili kako valja. Šta je po vama kazna? - pita se Tanja Červenko dok joj glas podrhtava.Ona ističe da „monstrum i dalje likuje“.- On je zapravo kukavica. Zašto nije ubio sebe, a ne jednu devojku, koja nije mogla da mu pruži otpor. Znate li vi kako je moja sestra izgledala kad sam je videla? Zadao joj je najmanje 56 povreda udarajući je nogama i šipkom. Slomio joj je skoro svako rebro, prste, rascepao jetru... Sve to dok je bila živa. Umirala je desetak minuta u velikim bolovima - plačući kazuje Tanja.Očaj nesrećnog ocaSestra pokojne Vladislave pita se da li će posle svega Musić izaći i šetati ulicama Novog Sada.- Da li se neko od tih što su donosili presudu o ukidanju pita kako se mi kao porodica osećamo. Zar mi ponovo moramo njega da gledamo u sudnici i slušamo kako likuje kao pobednik, dok naša Daca leži u grobu... I dalje iz glave ne mogu da izbacim njegovo ponašanje u sudnici i obraćanje sudiji i majci... - staje s pričom Tanja i rukom pokazuje da više nema snage za razgovor.Vladislavin otac Edmund uspeo je da izgovori samo jednu rečenicu:- Da li to mene država podstiče da uzmem pravdu u svoje ruke? - rekao je očajni čovek.

Ogorčena na pravosuđe...Tanja Červenko
Ogorčena na pravosuđe...Tanja Červenko

Novo suđenje u martuU Apelacionom sudu kažu da je žalba Musićevih branilaca usvojena 26. decembra.- Javnoj sednici pred žalbenim većem Apelacionog suda u Novom Sadu prisustvovao je okrivljeni Musić i njegovi branioci. Osnovni razlog zbog kojih je žalbeno veće donelo odluku o ukidanju prvostepene presude je postojanje bitne povrede odredaba krivičnog postupka, zbog čega je predmet vraćen radi ponovnog suđenja - rečeno nam je iz Apelacionog suda.Sofija Čolić, koordinator za medije u Apelacionom sudu, nije htela da otkrije zbog čega je presuda ukinuta.

- To je čista formalna povreda koja je jednostavno takva da ne može da ostane i mora se otkloniti u ponovnom postupku. U pitanju su formalni nedostaci u izreci presude, nisu suštinski u smislu da sama odluka nije dobra, već samo procesni razlozi, vezani za nejasne izreke odluke. U martu će biti novo suđenje, tako da će postupak brzo biti okončan. Ovo nije prvi put da se iz tih razloga ukida neka presuda, ali sad je veće interesovanje javnosti - pokušala je da objasni Sofija Čolić.

Pavle Mušicki

BRANILAC: NEĆE ON IZAĆI IZ ZATVORA

Musićev branilac Pavle Mušicki nije hteo mnogo da komentariše odluku suda.- Presuda je ukinuta zbog niza povreda u postupku, ali ne želim dalje da komentarišem. Ne mislite valjda da će ga pustiti? Neće on izaći iz zatvora, nema šanse. Njemu je određen pritvor kako zakon i nalaže - rekao je Mušicki.

Borka Musić

MAJKA UBICE: NE ZNAM ZAŠTO SU UKINULI PRESUDU

Borka Musić, Darijanova majka, rekla nam je da zna da je njenom sinu ukinuta presuda.- Naravno da znam. Ne bih o tome ništa da govorim, a i ne znam razlog ukidanja. Da li je pravedno ukinuta ili nije - ne znam, kamo sreće da do ubistva nije ni došlo - rekla je kratko Musićeva i prekinula vezu.

Hronologija / ubistvo novosadske manekenke /12. novembar 2012. U nastupu ljubomore i besa, Darijan Musić (26) nasmrt je pretukao svoju devojku Vladislavu Červenko (25), novosadsku manekenku. Policiji je ispričao da je izgubio kontrolu nakon što mu je Vladislava priznala da ga je varala dok je on bio u zatvoru. Počeo je da je udara pesnicama i tupim predmetom kako bi je „naučio pameti“.14. novembar 2012. Oko dva sata posle ponoći, policija je na putu od Novog Pazara prema Kosovskoj Mitrovici uhapsila Musića. Ubicu su locirali na osnovu Fejsbuka jer je Musić, dok je još trajala potraga za njim, poručio da Vladislava nije trebalo da umre i da je voli „i tako mrtvu, hladnu i zgrčenu!“15. novembar 2012. Osumnjičeni Darijan Musić priveden je pred istražnog sudiju Višeg suda u Novom Sadu, koji mu je posle saslušanja odredio pritvor. Musić je kod sudije Miroslava Alimpića proveo pola sata, ali nije izneo svoju odbranu jer je tvrdio da je psihički potresen, budući da je u isto vreme trajala sahrana Vladislave Červenko.15. novembar 2012. U prisustvu oca Edmunda, majke Aleksandre, sestre Tanje i nekoliko stotina rođaka, prijatelja i poznanika, u Novom Sadu je sahranjena Vladislava Červenko. Sahrani je prisustvovala i Borka Musić, majka osumnjičenog ubice Darijana. Ona je rekla da je osećala ljudsku obavezu da „isprati Vladislavu, koju je mnogo volela“.10. februar 2014. Viši sud u Novom Sadu saopštio je da je Apelacioni sud ukinuo presudu Darijanu Musiću i da je predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje. U istom saopštenju navodi se i da je optuženom Musiću produžen pritvor koji može da traje najduže do 24. februara.5. jul 2013. Musić je osuđen na 35 godina zatvora zbog svirepog ubistva manekenke Vladislave Červenko. Nakon što je sudija Zlata Rodić Knežević izrekla i obrazložila presudu, Darijan se okrenuo majci Borki, koja je sedela u publici, i rekao joj: „Mama, ništa ne brini. Super mi u zatvoru, kao da sam na ekskurziji.“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track