Šakali osuđeni na ukupno 106 godina robije

Izrečena presuda

Šakali osuđeni na ukupno 106 godina robije

Crna Hronika -
Sudija Snježana Nikolić Garotić saopštila je da su optuženi krivi zbog ubistva više od 120 civila u selima Ćuška, Zahač, Pavlan i Ljubenić. Najmlađa žrtva je imala 19 a najstarija 87 godina

BEOGRAD - Posebno odeljenje Višeg suda za ratne zločine donelo je u utorak osuđujuću presudu za devet pripadnika paravojne formacije Šakali zbog zločina nad albanskim civilima tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

Devetorica optuženih osuđeni su na ukupno 106 godina zatvora.

Sudija Snježana Nikolić Garotić saopštila je da su optuženi krivi zbog ubistva više od 120 civila u selima Ćuška, Zahać, Plavljan i Ljubenić. Najmlađa žrtva je imala 19 a najstarija 87 godina.

Prilikom ubistava, silovanja, uništavanja imovine i drugih krivičnih dela optuženi su, kako tvrdi tužilaštvo, pokazali izuzetnu bezobzirnost i surovost. Svi optuženi su, tokom iznošenja završnih reči, izjavili da nisu krivi za ubistva civila tokom napada na četiri kosovska sela u proleće 1999. godine.

Prvooptuženi Toplica Miladinović osuđen je nepravosnažno na 20 godina, Srećko Popović na 10, Slaviša Kastratovioć na dve godine zatvora, Boban Bogićević na dve godine, Abdualh Sokić na 12 godina Milojko Nikolić na 20 godina, Ranko Momić na 15 godina, Siniša Mišić na pet godina i Dejan Bulatović na 20 godina zatvora.

Krivice su oslobođeni Radoslav Brnović i Veljko Korićanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track