POSLE DRAME U AUTOBUSU 101: Uhapšen jedan od napadača na kontrolorku GSP
Foto: Rojters

Naoružani oteli autobus

POSLE DRAME U AUTOBUSU 101: Uhapšen jedan od napadača na kontrolorku GSP

Crna Hronika -
Za drugom muškom osobom još se traga, kažu u policiji

BEOGRAD - Policija je uhapsila jednu od dve muške osobe koje su u noći između nedelje 9. i ponedeljka 10. februara u autobusu na liniji 101 u naselju Padinska Skela u Beogradu naredile vozaču da ih odveze u Besni Fok, rečeno je u Informativnoj službi MUP-a Srbije.

Za drugom muškom osobom se traga, istakli su u toj službi.

U taj autobus u ponedeljak rano ujutro oko 01.25 časova ušla su dva muškarca u vidno alkoholisanom stanju i naredili vozaču da ih odveze u naselje Besni Fok. "Kada su tamo stigli, oni su napustili autobus i udaljili se u nepoznatom pravcu", istakli su u Informativnoj službi MUP-a i dodali da prilikom vožnje nije bilo povređenih osoba.

U privatnoj firmi "Presto", koja organizuje noćni prevoz putnika, Tanjugu je rečeno da u interesu istrage ne mogu da daju izjave. Kako su preneli beogradski elektronski mediji, dvojica napadača, od kojih je jedan bio naoružan pištoljem, oteli su autobus na liniji 101N i mučili kontrolorku. Sindikati zaposlenih u GSP-u održali su pre oko mesec dana na Zelenom Vencu u Beogradu protest zbog napada na vozače i kontrolore.

Organizatori su zatražili da se postavi videonadzor u svim vozilima, da se umreže panik tasteri sa policijskim stanicama i pooštri kaznena politika prema napadačima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track