KRENULI  STOPAMA OČEVA: Deca kriminalaca u Novom Sadu preuzimaju podzemlje!
Foto: KURIR

Potencijal da prevaziđu roditelje

KRENULI STOPAMA OČEVA: Deca kriminalaca u Novom Sadu preuzimaju podzemlje!

Crna Hronika -
Glavni kriminalci i vođe narko-klanova u Novom Sadu devedesetih godina, čija se imena vezuju i za mnoga naručena ubistva, sada su u zatvoru ili su pokojni, međutim njihov pomladak sudeći prema broju i vrsti krivičnih dela, nastavlja tamo gde su im očevi stali

NOVI SAD - Sinovi najpoznatijih novosadskih kriminalaca Miladina Suvajdžića - Đure Mutavog, Kićuna Vilotijevića, Zdravka Šakotića Kuce i Nenada Opačića nastavljaju dobro utabanim putevima svojih očeva.

Glavni kriminalci i vođe narko-klanova u Novom Sadu devedesetih godina, čija se imena vezuju i za mnoga naručena ubistva, sada su u zatvoru ili su pokojni. Njihov podmladak, međutim, sudeći prema broju i vrsti krivičnih dela, nastavlja tamo gde su im očevi stali. Neki imaju potencijal i da prevaziđu opasne roditelje.

Filip Vilotijević (25), sin Kićuna, vođe crnogorskog narko-klana, koji je izrešetan 1999. u krvnoj osveti u novosadskom naselju Liman, ima 16 krivičnih dela.

Za Mihajla Opačića (20), sina bivšeg šefa veterničkog narko-klana Nenada Opačića, moglo bi se reći da je najpitomiji od sinova kriminalaca jer ima samo krivičnu prijavu zbog tuče. Tada, pre tri godine, u klubu “Ex” ranio ga je policajac Alen Ajhinger.

Međutim, Mihajlo Opačić i Bogdan Suvajdžić u gradu važe za protivnike, jer su nasledili rivalitet očeva čiji sukob datira od pre 10 godina. Među njima su dva teška ubistva u pokušaju, nedozvoljeno nošenje oružja, posedovanje droge, nasilničko ponašanje i iznuda.

U novembru 2012. izrešetao je Nemanju J. ispred OŠ “Žarko Zrenjanin” u Novom Sadu, ali je tužilaštvo odbacilo ovaj slučaj zbog promene iskaza oštećenog i nedostatka svedoka. Trenutno je u pritvoru zbog istrage o ubistvu Tamare Radulović u klubu “Džast vanila” na Adi Ciganliji u maju 2013.

Njegov dobar prijatelj, a policija veruje i blizak saradnik, jeste Bogdan Suvajdžić, sin Miladina Suvajdžića zvanog Đura Mutavi, zaštićenog svedoka u procesu protiv zemunskog klana.

Bogdan ima 22 godine i četiri krivične prijave. U javnosti se prvi put istakao paljenjem automobila navijača hrvatske reprezentacije tokom Evropskog prvenstva u rukometu u Novom Sadu 2012. Sve krivične prijave zaradio je zbog izazivanja opšte opasnosti. Filip Vilotijević, čiji je otac ubijen u krvnoj osveti, ima i dva pokušaja ubistva. Prema saznanjima najveći strah njegovog oca Đure Mutavog je da mu sin završi u zatvoru. Gotovo je sigurno da mu tamo preti osveta, zbog oca “izdajnika”.

- Mutavi je bio logističar zemunskog klana, a sa pokajničkim statusom navukao je gnev ostalih kriminalaca na sebe. Svedoci-saradnici u kriminalnom miljeu smatraju se cinkarošima i on je toga i te kako svestan. Zato se čak i iz zatvora trudi da kontroliše svog sina, tera ga da sarađuje s policijom, da čini sve samo da ne bi završio u zatvoru, gde bi ga se osvetnici dočepali zbog očevog drukanja, kažu izvori.

Bogdan Suvajdžić, sin zaštićenog svedoka Miladina Suvajdžića (u krugu), ima četiri krivične prijaveJedan od opasnijih sledbenika novosadskih kriminalaca je Danilo Šakotić (24) sa 12 krivičnih dela. Hapšen je zbog dilovanja droge, čak četiri puta zbog krađe automobila, jednom zbog obijanja i provale, nekoliko puta zbog nasilničkog ponašanja... U februaru 2013. nožem je u stomak ubo S. R. na Detelinari. Trenutno je u pritvoru.

Njegov otac Nikšićanin Zdravko Šakotić zvani Kuca predvodio je devedesetih razbojničku narko-grupu u Novom Sadu, a navodno je u dobrim odnosima sa Branom Mićinovićem i Veselinom - Veskom Vukotićem. Crnogorski pedesetogodišnjak se primirio tek kada su mu 2011. ispred jednog novosadskog hotela noge smrvljene bejzbol palicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track