MOĆNA FIBI: Srpkinja bivši oficir CIA i Pentagona dovezla Šarića!
Foto: General Dynamics

Obezbedila avion

MOĆNA FIBI: Srpkinja bivši oficir CIA i Pentagona dovezla Šarića!

Crna Hronika -
Fibi Novaković je direktorka švajcarske kompanije "Džet eviejšn" čijim je avionom osumnjičeni Darko Šarić dovezen u Podgoricu

BEOGRAD - Bivša oficirka CIA srpskog porekla direktorka je kompanije čijim je avionom osumnjičeni Darko Šarić dovezen u Podgoricu. Letovima tog aviona raspolaže švajcarska kompanija iz Ciriha “Džet eviejšn”, pod kontrolom poznate američke korporacije “Dženeral dajnamiks”, čiji je direktor Fibi Novaković.

Let aviona u kome je Šarić bio na podgoričkom aerodromu u međunarodnoj javnoj bazi podataka s radara letenja vodio se prekjuče kao “nepoznat”, i to na zahtev vlasnika kompanije. Juče je već isti avion korišćen za let iz Beča i ti podaci su bili dostupni u bazi podataka.

Novakovićeva je nekadašnji oficir CIA i viši oficir u Ministarstvu odbrane SAD u Pentagonu. Ona je 2001. prešla u “Dženeral dajnamiks”.

Od januara ove godine Novakovićeva je na mestu generalnog direktora te korporacije i zauzima 75. mesto na „Forbsovoj“ listi najmoćnijih žena. Primanja za 2012. su joj bila 6.887.772 dolara. Nju je kompaniji “Dženeral dajnamiks” preporučio Nikolas Čabraja, koji je bio advokat u Čikagu. On takođe radi za “Dženeral dajnamiks” i posle njegovog dolaska kompanija je ostvarila promet od 29 milijardi godišnje, što je preporodilo firmu. Čabraja je bio na listi najmoćnijih Srba u svetu i na 185. mestu „Forbsove“ liste najbogatijih u svetu. Kao što je poznato, “Dženeral dajnamiks” se bavi vojnom i avio-industrijom, kao i svemirskom tehnologijom. Kad je reč o vojnoj industriji, zauzima peto mesto u svetu.

Crnogorski mediji objavili su snimak aviona u kojem je Šarić kako sleće na aerodrom u Podgoricu oko 6.30 ujutru."Postoje dve verzije o njegovom dolasku. Prema prvoj, avion sa oznakama HB-JKC, u kome je bio Šarić, poleteo je iz Dubaija, a slučajno ili ne, u tom gradu je i biznismen Mile Jerković, svedok u procesu protiv Šarića", navodi izvor.On dodaje i da ne treba isključiti ni mogućnost da je Darko Šarić u Podgoricu stigao na “sasvim drugačiji način, iz države koja je mnogo bliža Srbiji od Emirata”.

Biznismen Mile Jerković, jedan od svedoka u postupku protiv Šarića, koji je nedavno uz policijsko obezbeđenje otputovao u Dubai, još se nije vratio u Srbiju jer mu je u Dubaiju pozlilo. "Ostaće dok se ne obave neophodni lekarski pregledi", kaže izvor iz MUP Srbije. U MUP-u dodaju da nije bilo zakonskih smetnji da Jerković ode iz zemlje. "On je svedok, nije osumnjičen. Nije mu potrebna dozvola da putuje", kaže izvor i dodaje da je Jerković u Dubai otišao zajedno sa žandarmima koji su mu dodeljeni ranije.

http://www.youtube.com/watch?v=dsaiq9JikCs

(Kurir/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track