SASLUŠANJE  U POLICIJI: Markoni pao na poligrafu!
Foto: KURIR

Funkcioner BIA nije prošao

SASLUŠANJE U POLICIJI: Markoni pao na poligrafu!

Crna Hronika -
Dragan Marković se u Upravi kriminalističke policije pojavio oko 14.30 i saslušavan je više sati u nastavku istrage za uzimanje 15.000 evra od firme „Menpauer“

BEOGRAD - Zamenik direktora Bebednosno informativne agencije (BIA) Dragan Marković Markoni koji je saslušan danas u svojstvu građanina u istrazi koja se vodi protiv Dragoljuba Peurače, "pao" je na poligrafskom testu na ključnim pitanjima vezanim za uzimanje novca i Peuraču!

Marković, poznatiji kao Markoni, pristao je da se poligrafski testira, a saslušavan je u svojstvu građanina po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal u istrazi koja se vodi protiv Peurače, direktora Direktorata za inspekciju rada u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku.

Istraga koja se vodi protiv Peurače odnosi se na visoku korupciju i primanje mita. Marković se, kako se navodi, u Upravi kriminalističke policije pojavio oko 14.30 i saslušavan je više sati. U nastavku istrage koja se vodi za uzimanje 15.000 evra od firme „Menpauer“, pojavili su se još neki svedoci, ali i preduzeća, koji tvrde da im je Peurača uzimao novac, a kako pišu Novosti, cifre idu od 50.000 evra pa naviše.

Marković može ponovo da bude pozvan na saslušanje na iste okolnosti, možda čak i u svojstvu osumnjičenog, ukoliko se takvi dokazi pojave. Narednih dana biće novih saslušavanja vezanih za slučaj Peurača, jer se sumnja da je na dan hapšenja, prošle nedelje, od dva biznismena uzeo 65.000 evra mita. Na dan kada je uhapšen, Dragoljub Peurača se u beogradskom hotelu ""Hajat“ sreo sa Draganom Markovićem Markonijem.

Prema nezvaničnim izvorima, Peurača je u ovom hotelu uzeo mito od 50.000 evra, dok je naložio da se 15.000 preko posrednika odnese advokatu. Peurača je uhapšen nedavno kao direktor Inspekcije rada, zbog sumnje da je primio mito od 15.000 evra.

Ranije je radio kao operativac u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, a potom i kao načelnik odeljenja za kontraobaveštajnu zaštitu u kabinetu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića. Mediji su preneli da je neposredno pre hapšenja viđen sa Markovićem u hotelu Hajat, što je zamenik direktora BIA kasnije objasnio kao slučajni susret.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track