OTMICA ŽENE VLASNIKA PLANETA SPORTA: Sve priznajem, učinio sam to zbog dugova
Foto: Dado Djilas

Istraga o kidnapovanju

OTMICA ŽENE VLASNIKA PLANETA SPORTA: Sve priznajem, učinio sam to zbog dugova

Crna Hronika -
Aleksandar Janković, osumnjičeni za kidnapovanje Svetlane Bošković, rekao da je sve organizovao Slobodan Stojković, a da preostalo troje osumnjičenih nema veze sa otmicom

BEOGRAD - Prebacuju krivicu!- Učestvovao sam u otmici! Sve je smislio i organizovao Slobodan Stojković. Ja sam pristao da učestvujem u tome jer sam upao u finansijske probleme, imao sam velike dugove. Ostali koji su sa nama uhapšeni nemaju nikakve veze sa tim i ja ih ne poznajem.Prima terapijuOvo je, kako Kurir nezvanično saznaje, u petak na saslušanju pred zamenikom višeg javnog tužioca izjavio Aleksandar Janković, koji se sumnjiči da je 13. februara učestvovao u otmici Svetlane Bošković (49), supruge Zorana Boškovića (51), suvlasnika „Planeta sporta“.

Osumnjičeni, koji se ranije branio ćutanjem, odlučio je da sve prizna, ali nije bio u stanju da detaljno govori o otmici zbog lošeg zdravstvenog stanja.- Ne osećam se dobro, primam terapiju i nisam u stanju da govorim - rekao je navodno Janković.Podsetimo, Svetlana Bošković oteta je ispred zgrade u kojoj stanuje na Novom Beogradu i prebačena u kuću Slobodanovog pokojnog oca u selu Prnjavor kod Batočine. Pored Aleksandra Jankovića i Slobodana Stojkovića, za otmicu se sumnjiče još i Slobodanova žena Jelena, kao i Boškovićev vozač Radomir Stefanović i njegova sekretarica Biljana Vrcelj.Interesantno je da je Stojković na saslušanju kao organizatora otmice označio upravo Jankovića.- Ja sam kriv, ali sve je organizovao Janković - rekao je tada Stojković.Žrtva ga tešilaMeđutim, Jankovićevu priču da je bio samo učesnik u krivičnom delu, potvrdila je i sama oteta jer je na saslušanju rekla čak i da joj je „bilo žao mladića, koji je sve vreme bio uz nju u vikendici“.- Pretrpela sam stravičan šok, ali me otmičari nisu tukli, niti su me maltretirali. Pitali su me da li sam gladna ili žedna i doneli su mi hranu. Govorili su mi da se ne bojim jer me neće ubiti čak i ukoliko ne dobiju novac. Jedan od njih požalio mi se da učestvuje u otmici jer je zapao u kockarske dugove i ne vidi drugi izlaz. Bio je nervozan, pa sam ga tešila i ubeđivala da će se sve rešiti - ispričala je žrtva kidnapera Svetlana Bošković.

Sve vreme bio sa žrtvom... Aleksandar Janković uhapšen je u selu Prnjavor
Sve vreme bio sa žrtvom... Aleksandar Janković uhapšen je u selu Prnjavor

Slobodan Stojković i Jelena Stojković
Slobodan Stojković i Jelena Stojković

Radomir Stefanović
Radomir Stefanović

Biljana Vrcelj
Biljana Vrcelj

OSUMNJIČENI ZA OTMICU- Slobodan Stojković (45), organizator otmice, uhapšen je u kolima dok je išao ka Batočini. Ima 10 krivičnih prijava, pet puta je osuđivan za krađe vozila i prevare- Jelena Stojković (38), Slobodanova supruga, vozila automobil kojim je oteta žena prebačena od Beograda do Batočine. Do sada nije kažnjavana- Radomir Stefanović (42), vozač Zorana Boškovića, uhapšen je na primopredaji novca. Do sada nije kažnjavan. Tvrdio je da nije učestvovao u otmici- Biljana Vrcelj (41), lična sekretarica Zorana Boškovića, sumnjiči se da je tipovala otmicu. Uhapšena je u stanu na Zvezdari. Do sada nije kažnjavana- Aleksandar Janković (25), Svetlanu je ugurao u automobil ispred zgrade u kojoj živi na Novom Beogradu. Kada je žrtva prebačena u Stojkovićevu vikendicu u selu Prnjavor kod Batočine, Janković ju je sve vreme čuvao. Osuđivan je zbog trgovine narkoticima i ubistva Dejana Josiljevića 2011.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track