Uhapšen saradnik Miloša Delibašića!
Foto: Nebojša Mandić

Uspešna akcija policije

Uhapšen saradnik Miloša Delibašića!

Crna Hronika -
Goran Bojanić je prema navodima policije pre skoro dva meseca na Čukarici ukrao automobil škoda oktavia

BEOGRAD - Operativci Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata PU za Beograd uhapsili su Gorana Bojanića (28), pripadnika grupe Miloša Delibašića, zbog sumnje da je pre skoro dva meseca na Čukarici ukrao automobil "škoda oktavia".

Zbog sumnje da mu je u toj krađi pomagao, u jednom beogradskom restoranu uhapšen je Nikola Rovčanin (33), vođa jedne od najorganizovanijih grupa kradljivaca automobila, zbog čega je, nepravosnažno, osuđen na sedam godina zatvora u Specijalnom sudu.

"Oni su zajedno ukrali automobil i potom krenuli u Čačak da ga, kako verujemo, prodaju naručiocu. Rovčanin je išao svojim automobilom ispred Bojanića i obaveštavao ga o policijskim patrolama. Iako su bili na stalnoj telefonskoj vezi tokom vožnje, jedna od patrola na koju su naleteli u Gornjem Milanovcu, ipak ih je zaustavila, pa su se oni dali u beg", kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Posle jurnjave ulicama Bojanić i Rovčanin uspeli su da pobegnu policiji i da se vrate u Beograd. U međuvremenu je Bojanić upucan i završio je u bolnici.

"Bojanić je ranjen u sukobu sa klanom Luke Bojovića. Dvojica maskiranih napadača sačekala su ga 28.marta ove godine ispred kafića u Ulici Koste Abraševića i ispalili pet hitaca u njega i ranili ga u grudi i ruke", navodi naš izvor.

Bojaniću se sudi za pljačku zlatare "Izrael dajmond centar" u Kolarčevoj ulici 2008. godine, kad je otet nakit vredan 3,3 miliona evra. U toj pljački učestvovao je i Delibašić. Goran Bojanić uhapšen je prošlog leta u Beogradu u isto vreme kad i Miloš Delibašić u Crnoj Gori. Tad se dovodio u vezu s likvidacijom Pančevca Miloša Vidakovića, a sumnjalo se i da je pratio Nikolu Bojovića pre ubistva. Kasnije je oslobođen tih sumnji pa je pušten na slobodu.

Miloš Delibašić dovodi se u vezu sa ubistvom Nikole Bojovića.

"Nakon ranjavanja Bojanića ubijen je Rade Rakonjac, prijatelj Luke Bojovića i bivši telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana. Veruje se da je to bio odgovor na ranjavanje Bojanića", navodi naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track