AKCIJA PANDORA: Pritvor za 10 osoba osumnjičenih za zloupotrebe
Foto: Thnikstock

Tužilaštvo BiH

AKCIJA PANDORA: Pritvor za 10 osoba osumnjičenih za zloupotrebe

Crna Hronika -
Pritvor je zatražen za prvoosumnjičenog bivšeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemala Čauševića, zatim pomoćnika direktora Uprave za indirektno oporezivanje Zdravka Cvjetinovića, njegovog brata Zorana i Anesa Sadikovića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH saopštilo je da je od Suda BiH zatražen pritvor za 10 osoba uhapšenih tokom akcije "Pandora". U ovoj pravosudnoj instituciji kažu da su za 20 osoba zatražene mere zabrane.

Pritvor je zatražen za prvoosumnjičenog bivšeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemala Čauševića, zatim pomoćnika direktora Uprave za indirektno oporezivanje Zdravka Cvjetinovića, njegovog brata Zorana i Anesa Sadikovića.

Podsećamo, navedene osobe uhapšene su u akciji Pandora koju su sproveli pripadnici državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i uhapsili više od 40 osoba na više lokacija širom BiH. Pripadnici Granične policije su na sarajevskom aerodromu pri pokušaju bekstva uhapsili i bliskog saradnika Anesa Sadikovića, Jusufa Ćovića još jednog osumnjičenog iz predmeta Pandora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track