ĐERDAP: Carina sprečila šverc antikvarnog oružja i noževa!
Foto: Carina

Pištolji i noževi bili umotani u jorgan

ĐERDAP: Carina sprečila šverc antikvarnog oružja i noževa!

Crna Hronika -
Oružje je otkriveno kod srpskog državljanina koji je u oprelu nemačkih tablica pokušalo da prilikom ulaska u srbiju prošverca 3 bajoneta, 2 mačete, 9 noževa, 5 kubura i 4 punilice za barut
1 / 6 Foto: Carina

BEOGRAD - Carinici su na carinskoj ispostavi Đerdap 2, u saradnji sa graničnom policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine, potencijalno antikvitetnog oružja, saopštila je danas Uprava carina.

Oružje je juče otkriveno kontrolom vozila marke "opel zafira", nemačkih privremenih registarskih oznaka, koje je ulazilo u Srbiju.

Vozač, srpski državljanin, koji je putovao sa još tri člana porodice, tvrdio je da sem vozila koje koje želi da uputi na carinjenje, nema ništa da prijavi za carinsku kontrolu.

Međutim, carinici su se odlučili za detaljan pregled i tom prilikom u prtljažniku otkrili skriveni tovar oružja u jednoj torbi umotanoj u jorgan.

Tom prilikom je otkriveno da je putnik pokušao da ilegalno u zemlju unese 3 bajoneta, 2 mačete, 9 noževa, 5 kubura i 4 punilice za barut.

Postoji pretpostavka da otkriveni predmeti mogu predstavljati kulturno dobro, zbog čega su privremeno zadržani i upućeni na veštačenje, dok je protiv vozača automobila pokrenut prekršajni postupak, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track