POČAST: Uspomena na Tijanu nikad neće izbledeti!

Malom anđelu svakog dana pale sveće u Subotici

POČAST: Uspomena na Tijanu nikad neće izbledeti!

Crna Hronika -
Imam sestru njenih godina i kad god je pogledam, u njoj vidim Tijanu, kaže Nemanja Gajičić iz Bačke Palanke, koji je došao da oda počast ubijenoj devojčici
1 / 2

SUBOTICA - Ne, nisam poznavao Tijanu. Iz Bačke Palanke sam, a sa majkom sam bio na pijaci gde prodajemo voće. Hteo sam da dođem u petak na sahranu, ali nisam stigao. Zato sam sad došao da Tijani makar zapalim sveću.Ovo je juče za Kurir rekao Nemanja Gajičić (21) iz Bačke Palanke, jedan od desetine hiljada ljudi koji su došli na Gradski trg da kod Zelene fontane zapale sveću u znak uspomene na Tijanu Jurić (15), devojčicu koju je na svirep način ubio Dragan Ðurić (34), mesar iz Surčina.

Pratio potraguNemanja kaže da je pratio potragu za Tijanom od prvog dana njenog nestanka.- Verovao sam da je živa, nadao sam se da će se vratiti majci, sestri i ocu. Ni danas ne mogu da poverujem šta joj je taj monstrum uradio. Imam brata i sestru, blizance Tijaninih godina, tako da sada, kad pogledam svoju sestru, setim se Tijane i ne mogu da zadržim suze. Bila je dete koje je tek trebalo da živi... Strašno, mene jako boli, a mogu da zamislim kako je njenoj porodici - rekao je Nemanja, ne uspevajući da zadrži suze.Na mestu gde se nalaze desetine sveća stalno neko zastaje. Neko zapali sveću, neko minutom ćutanja oda počast Tijani. Prilazi devojčica s bakom...- Strašno je sve to što se dogodilo. I ja imam 15 godina kao Tijana. Nisam je poznavala jer sam iz Novog Sada, ali verujte mi, žalim za njom kao da smo bile drugarice. Sada sam kod bake u Subotici, a otkad sam saznala šta se dogodilo Tijani, strah me da izađem sama na ulicu - kaže petnaestogodišnja M. M.Tišina teška kao olovo okovala je subotičku Zelenu fontanu. I dalje vladaju tuga i neverica, a odgovora na pitanje zašto je anđeo s plavim očima morao tako da nastrada nema.

Poznavali Tijanu... Bračni par pali sveću
Poznavali Tijanu... Bračni par pali sveću

Neizmerna bolStariji bračni par ćutke pali sveće i odmahuje rukom.- Šta da kažem... Tuga, mene boli, a kamoli njenu porodicu. Naše ćerke su išle s njom u školu. Deca su dala maksimum u potrazi, želji i nadama. Prvo smo mislili da su mediji preterali s praćenjem nestanka, ali sada smatramo da je to možda doprinelo da potraga bude ovako sveobuhvatna. Ova ideja da se pale sveće, ne samo u petak nego i narednih dana, to su deca organizovala da bol pretvore u ljubav i da ukažu da svi imaju pravo na bezbedno detinjstvo - kazao je jedan Subotičanin.

OgorčenjeTAJ MONSTRUM NIJE ČOVEKNa Zelenoj fontani zatičemo čoveka koji usamljeno stoji i gleda Tijaninu sliku.- Ja sam prijatelj Tijaninog oca Igora. Do poslednjeg trenutka smo se nadali da ćemo je naći živu, a onda šok! Kakvom kaznom kazniti tog čoveka i da li uopšte pričamo o čoveku - zapitao se ovaj Subotičanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track