OČAJ LUKINOG OCA: Moj sin je maštao da bude kuvar na brodu
Foto: Kurir Štampano

Kurir u domu nastradalog Luke Jovanovića

OČAJ LUKINOG OCA: Moj sin je maštao da bude kuvar na brodu

Crna Hronika -
Nikad ništa nije krio od nas, čak ni svoju prvu cigaretu, kažu sa suzama u očima otac Bojan i maćeha Sanja

BEOGRAD - Lukina najveća želja bila je da se zaposli kao kuvar na brodu, čak je završio i kurs za kuvara. Bio je emotivan, imao je mnogo ljubavi, plenio je dobrotom i uvek je rado pomagao svima kojima je pomoć bila potrebna! Ovo je za Kurir ispričao Bojan Jovanović, otac tragično nastradalog Luke (21), kog je 25. aprila na Brankovom mostu ubio i dalje nepoznati vozač „mini-kupera“.Uživao u životu- Luka je završio Osnovnu školu „Jovan Sterija Popović“ na Novom Beogradu. Kad je imao 14 godina, njegova majka i ja smo se razveli. Ona je umrla pre godinu i po dana, i Luki je to mnogo teško palo - priča Bojan sa suzama u očima.Lukina maćeha Sanja kaže da je Luka bio pomalo zatvoren, ali da je voleo da uživa u životu.

Luka sa braćom i  sestrom
Luka sa braćom i sestrom

- Ništa od mene nije krio, čak ni prvu cigaretu. Znao je da se opusti i da nam prepričava sve dogodovštine s prijateljima iz Bloka 63, gde je živeo. Mesec i po pre nesreće slavili smo njegov 21. rođendan. Bio je emotivan, imao je mnogo ljubavi, plenio je dobrotom i uvek je rado pomagao. Veče uoči nesreće bio je sa četvoricom drugova, proslavljali su odlazak njihovog prijatelja u Ameriku - priča Sanja.Bojan Jovanović poručio je vozaču koji mu je ubio sina da nije ljut na njega što ga je udario, već zato što mu nije pomogao.- Svakom može da se desi, ali nije ljudski da ostaviš dete da umre. Trudiću se da se ovakvi postupci najstrože kažnjavaju - kazao je Bojan.U grob s medaljomOna dodaje da je dva dana pre tragedije Luka s drugarima bio na turniru u malom fudbalu u Petrovcu na Mlavi.- On je dobio medalju i pehar kao neko ko je najzaslužniji za uspeh ekipe. Drugari su hteli da ga sahrane s peharom, ali mi nismo hteli to, pa je sahranjen s medaljom koju je tad dobio - rekla je Sanja.

Trofej koji je osvojio Luka nekoliko dana pred smrt
Trofej koji je osvojio Luka nekoliko dana pred smrt

Crne slutnjeBRAT MATEJ PREDOSETIO NESREĆULukin brat Matej u trenutku nesreće bio je na moru.- Matej mi je rekao da je predosetio da nešto neće bit kako treba. Rekao mi je da je te noći, kad je Luka udaren na mostu, sanjao nešto loše. Pošto im je majka nedavno preminula, uplašio se za oca Bojana, a nije slutio da će ostati bez brata - navodi Sanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track