TAKSISTA UBIO PENZIONERA: Invalidu smrskao glavu kamenom zbog 150 evra!
Foto: Kurir Štampano

Taksisti iz Kragujevca i Beograda za manje od 24 sata počinili dva ubistva

TAKSISTA UBIO PENZIONERA: Invalidu smrskao glavu kamenom zbog 150 evra!

Crna Hronika -
Policija osumnjičila taksistu Sašu S. (36) da je u subotu usmrtio Branišu Karića (62), verujući da kod sebe ima veću količinu deviza
1 / 3 Foto: Kurir Štampano

BATOČINA - Taksista Saša S. (36) iz Kragujevca uhapšen je juče zbog sumnje da je u Badnjevcu, kod Batočine, brutalno ubio Branišu Karića (62) iz ovog sela! Policija pretpostavlja da je motiv zločina koristoljublje, iako je Braniša bio invalidski penzioner i usamljenik koji je živeo u gotovo neljudskim uslovima! Osumnjičeni za težak zločin, koji je u izjavi policiji priznao ubistvo, priveden je tri dana nakon što je telo Braniše Karića slučajno nađeno pored sporednog puta u badnjevačkom zaseoku Rogac, dva kilometra od Branišine kuće.

Dokazi...Tragovi na mestu gde je nađeno telo Braniše Karića
Dokazi...Tragovi na mestu gde je nađeno telo Braniše Karića

Rasut mozak- U subotu po podne telo je otkrio meštanin sela Brzan dok je obilazio svoje imanje u Badnjevcu. Naši forenzičari su po ukočenosti tela zaključili da je smrt nastupila desetak sati ranije. Na desnoj strani lobanje imao je ogromnu rupu, a kraj njegove glave bili su rasuti delovi mozga! Verujemo da je ubica Branišu udario kamenom, koji smo pretragom terena našli u obližnjoj njivi i na kojem je bilo krvi - saznaje Kurir od izvora bliskog istrazi.Policija je došla do saznanja da je sa žrtvom poslednji u kontaktu bio taksista Saša S.- On je Branišu u subotu dovezao taksijem do Badnjevca. Postoje indicije da je Karić nedavno prodao nešto do svog imanja, pa se pretpostavlja da je o tome pričao taksisti. Verujemo i da je Braniša kod sebe imao 150 evra i da je evrima hteo da plati vožnju. Taksista je tada očigledno odlučio da ubije Karića i da se na lak način domogne para. Da bi prikrio tragove, on je kod Karića ostavio nekoliko evra da bi policiju naveo na pogrešan trag da nije reč o ubistvu iz koristoljublja, već da je u pitanju neki drugi motiv - kaže Kurirov izvor iz istrage.

Nije imao porodicu- Ma, tuga jedna, nesreća za nesrećom! Branišini otac i majka su umrli jedno za drugim u poslednjih godinu i po dana. On se nikad nije ženio, nije imao poroda. Kad pogledaš, to je imućna porodica, sa tri-četiri hektara zemlje i šumom, ali nije imao ko to da obrađuje! Braniša je živeo sam i od te skromne invalidske penzije. Spao je na socijalu i tuđu pomoć u ruiniranoj kući. Nije mi poznato da li je nedavno prodao nešto od imanja, ali to je vrlo moguće jer drugačije jednostavno ne bi mogao da preživi. Zaista je jezivo ovo što mu se dogodilo - rekao je Branišin prijatelj Dragan.Osumnjičenom Saši S. određen je pritvor do 48 sati, posle čega će biti priveden tužiocu, a Braniša Karić juče je sahranjen u Badnjevcu u prisustvu nekoliko daljih rođaka.

Zapečaćeno... Karić je sam živeo u ovoj kući
Zapečaćeno... Karić je sam živeo u ovoj kući

Teško se kretaoČESTO IŠAO TAKSIJEMJedan od meštana Badnjevca kaže da je Braniša imao izvesnih psihičkih tegoba, ali i da je bio miran i dobar kao duša, posebno s decom u selu!- Ne ide mi u glavu da je neko na njega mogao da digne ruku! Nedavno je polomio nogu, pa se veoma teško kretao i zbog toga je u poslednje vreme često koristio taksi. Ja sam ga poslednji put video u petak, baš kad je od kuće krenuo taksijem koji je došao po njega - kaže jedan od meštana, koji nije želeo da otkrije svoj identitet.

ČINJENICEHronologija zločina- komšije u petak poslednji put vide Branišu Karića- Saša S. u subotu ujutro vozi Karića do Badnjevca- misleći da ima mnogo para, taksista ubija Karića- telo izbacuje pored poljskog puta kod Badnjevca- leš u subotu po podne pronalazi meštanin koji je obilazio njivu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja