KRALI DIJAMANTE PO ITALIJI: Uhapšena četvorica Srba zbog pljački i provala!
Foto: Rojters

Uapli u zasedu dok su bežali iz grada

KRALI DIJAMANTE PO ITALIJI: Uhapšena četvorica Srba zbog pljački i provala!

Crna Hronika -
Uhapšeni su M. J. (20) i M. J. (25), Ž. M. (29), kao i M. J. (49) koji se terete da su opljačkali više kuća iz kojih su krali dijamante, biserne ogrlice,

RIM - Četiri srpska državljanina uhapšena su u spektakularnoj akciji italijanske policije u letovalištu Flaminija zbog sumnji da su u više navrata opljačkali nekoliko kuća. Prilikom hapšenja, u njihovom automobilu “lančija delta” pronađen je zlatan nakit, biserne ogrlice, oko 5.000 dolara i 3.000 evra, 55 tableta amfetamina...

- Uhapšeni su M. J. (20) i M. J. (25), zatim Ž. M. (29), kao i M. J. (49). Oni su bili specijalizovani za provale i imali su prebivalište u Kampanji, a dvojica najmlađih se sumnjiče i za posedovanje droge - pišu italijanski mediji.

Policija je organizovala zasedu u blizini železničke stanice, gde je primećena ova četvorka pljačkaša. Oni su pokušali da napuste grad jer su imali informacije da im je policija na tragu.

- Samo što su parkirali svoj automobil, inspektori italijanske policije su ih pohapsili. Pretresom “lančije” pronađene su rukavice, baterijske lampe i dragocen plen: zlatni nakit, biserne ogrlice, novac (više od 5.000 dolara i 3.000 evra) i tri dijamanta različite čistoće koji su se nalazili u blister pakovanju. Otkriveno je i 55 tableta amfetamina i metamfetamina - navodi italijanska policija i dodaje da je banda bila specijalizovana za pljačke kuća i da su dijamanti i lekovi koji se preprodaju kupljeni od prodaje ukradenog zlata.

Takođe, tamošnja štampa navodi da su dvojica od četiri uhapšena Srbina zadržana, a dvojica su puštena na slobodu. M. J. (49) pritvoren je jer je za njim već postojao nalog za hapšenje jer je počinio pljačku u Abrucu, a zadržan je i Ž. M.Nepoznato poreklo dijamanata

U međuvremenu, policijska stanica je dobila brojne telefonske pozive od ljudi koji sumnjaju da ih je opljačkala srpska banda.

- Konkretno, stanovnica Nelaskolana je zvala policiju i izjavila da je njoj pre više nedelja iz kućnog sefa odneto više dijamanata, kao i novac. Ali kada su upoređene fotografije njenih dijamanata i ovih koji su nađeni kod srpskih pljačkaša, ispostavilo se da dijamanti nisu isti - naveli su italijanski policajci.

( Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track