AKCIJA CARINE: Na Dunavu zaplenjeno dve tone nafte i barža!
Foto: Carina

Šverceri pobegli

AKCIJA CARINE: Na Dunavu zaplenjeno dve tone nafte i barža!

Crna Hronika -
Carinici su u reonu Novih Banovaca pronašli ručno izrađenu baržu koja je bila skrivena u rastinje uz samu ubalu, a u njoj smešteno skoro dve tona nafte

BEOGRAD - Carinici, koji rade na reci u okviru rečne jedinice Uprave carina, sprečili su pokušaj krijumčarenja gotovo dve tone nafte.

Kako je saopštila danas Uprava carina, carinici su sprečili u večernjim časovima 4. novembra pokušaj krijumčarenja gotovo dve tone nafte.

Osmatrajući teren u reonu Novih Banovaca, carinici su na oko 1.200. kilometru Dunava pronašli baržu ručne izrade skrivenu u rastinju uz obalu. Kontrolom unutrašnjosti otkrivene tank barže, carinici su utvrdili da se u njoj nalazi 1.794 litra nafte, najverovatnije pretovarene sa nekog stranog broda.

Carinici su primetili i krijumčare kako beže sa lica mesta kada su shvatili da su otkriveni i da su osujećeni u svojoj nameri da se okoriste preprodajom švercovanog goriva.

Nafta, čija će vrednost naknadno biti utvrđena, smeštena je pod carinski nadzor do okončanja postupka protiv NN osoba, kada će biti prodata, a dobijeni novac sliće se u državni budžet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja