AKCIJA CARINE NA GRADINI: U ženskoj torbici skrivala 91.000 evra!
Foto: Carina

Zaplena novca

AKCIJA CARINE NA GRADINI: U ženskoj torbici skrivala 91.000 evra!

Crna Hronika -
Carinici su u ženskoj torbici bugarske državljanke koja je bila u društvui tri turska državljana na izlazu iz Srbije otkrila 131.000 evra koje su oni prenosili iz Nemačke, a nisu prijavili

GRADINA - Carinici su u četvrtak uveče, oko ponoći, na graničnom prelazu Gradina, sprečili pokušaj ilegalnog iznosa 91.000 evra iz Republike Srbije.

Novac je pronađen tokom detaljne kontrole automobila ''BMW X5'', kojim su iz Nemačke u Tursku putovala tri turska državljanina i jedna državljanka Bugarske.

Iako je na pitanje koje su mu carinici postavili na turskom jeziku, 27-godišnji vozač rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu, carinici su ipak odlučili da izvrše detaljan pregled vozila i putnika.

Tom prilikom su u ženskoj tašni koja je pripadala saputnici iz automobila, otkrili 131.000 evra u apoenima od po 500 evra. Nakon otkrivanja prekršaja vozač je izjavio da je novac podignut u banci u Nemačkoj, kao i da se svi putnici iz automobila bave ugostiteljstvom.

Prema Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma svi putnici su u obavezi da prijave prenos svake sume iznad 10.000 evra i na ulazu i na izlazu iz zemlje.

Putnici koji su ovoga puta otkriveni u prekršaju nisu prijavili novac prilikom ulaska u Srbiju, pa im je svima vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je preostala suma od 91.000 evra privremeno zadržana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track