Grupa mladića i devojka krali od gastarbajtera u Negotinu
Foto: Shutterstock

Dolijali

Grupa mladića i devojka krali od gastarbajtera u Negotinu

Crna Hronika -
Negotinska policija reagovala je munjevito i uspela za samo nekoliko sati da uđe u trag otimačima. Prilikom hapšenja kod njih su pronađeni mobilni telefoni koje je žena opisala , 1.300 evra i izvesna suma makedonskih denara

NEGOTIN - Dvojica mladih Negotinaca, I.S. (24) i S.M. (30), uhapšeni su pod sumnjom da su starijoj ženi iz ovog kraja, oteli 2.500 evra, dok je išla Obilićevom ulicom, saopštila je negotinska policija. Osumnjičeni su privedeni nadležnom tužiocu na čiji predlog je sudija za prehodni postupak odredio pritvor do mesec dana.

-Uhapsili smo osumnjičene pošto su na drzak način izvršili tešku kradju i postoji osnovana sumnja da im to nije prvi put. Ddetalje istrage za sada ne možemo da saopštimo, potvrdio je za Kurir javni tužilac u Negotinu, Milosav Srećković.

Kurir iz izvora bliskog istrazi saznaje da je reč o grupi negotinskih secikesa koja je više puta na sličan način otimala novac Negotincima. Pored dvojice osumnjičenih pominje se i jedna devojka, čija je uloga da otipuje žrtvu i eventualno stupi u kontak s njom ili je presretne i skrene joj pažnju na ulici.

Za to vreme jedan od članova grupe je napadne sa ledja, otima torbu, a potom svi pobegnu automobilom u kome ih neko čeka iza ugla. Meta napada ovih secikesa uglavnom su stariji povratnici gastarbajteri najčešće iz Austrije, koji pri dolasku u rodni kraj ulažu novac u banku ili neki posao, kao što je htela da učini i žrtva u ovom slučaju.

Ona je policiji prijavila da joj je otet novac, tri mobilna telefona i lična dokumenta. Negotinska policija reagovala je munjevito i uspela za samo nekoliko sati da uđe u trag otimačima. Prilikom hapšenja kod njih su pronađeni mobilni telefoni koje je žena opisala , 1.300 evra i izvesna suma makedonskih denara.

U toku je provera da li je deo novca odneo treći član bande ili žrtva nije bila sigurna pijavivši da je imala "novac u visni od oko 2.500 evra u raznim valutama".

D.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track