OČAJ OCA: Ubiću se, ne mogu da živim bez moje Helene!
Foto: Kurir štampano

Resnik u šoku posle pogibije osmogodišnje devojčice

OČAJ OCA: Ubiću se, ne mogu da živim bez moje Helene!

Crna Hronika -
Snašla me je velika nesreća, ne znam kako ću dalje, rekao Dragan Krsmanović iz Resnika, otac osmogodišnje devojčice koju je hicem iz lovačke puške slučajno ubio brat (4)

BEOGRAD - Očajan sam, snašla me je strašna nesreća! Nema mi života bez moje ćerke Helene - jecajući je juče ponavljao Dragan Krsmanović iz Resnika, otac osmogodišnje devojčice koju je hicem iz lovačke puške slučajno ubio brat Filip (4).Darko Krsmanović saslušan je juče pre podne u policiji, nakon čega je pušten na slobodu. Kako saznajemo, on je u lošem psihičkom stanju i jedva je izgovorio nekoliko rečenica.

Zavijeni u crno... Rodbina stradale devojčice
Zavijeni u crno... Rodbina stradale devojčice

Kobna igra- Govorio je isprekidano i nepovezano, bilo je teško i njemu i nama. Uzeta mu je krv radi svih neophodnih analiza, ali rezultati još uvek nisu gotovi. Protiv Krsmanovića će biti podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti. Nema neposrednih očevidaca događaja, pa su urađene parafinske rukavice svim ukućanima - kaže izvor Kurira blizak istrazi i dodaje da je za ovo delo zaprećena kazna do osam godina zatvora.Tragedija koja je potresla ceo Resnik dogodila se u nedelju po podne, kada su se Darko i njegov tast Jovo Crnogorac vratili iz lova i ostavili pušku na stolu u jednoj prostoriji na spratu kuće. Mali Filip je uzeo pušku, povukao oroz i pogodio sestru Helenu sačmom u glavu. Nesrećna devojčica preminula je na licu mesta.

Neverica... Prijatelji i komšije u šoku
Neverica... Prijatelji i komšije u šoku

Prva komšinica Danka Crnomarković kaže da je svakodnevno viđala Filipa i Helenu.- Mališan još uvek ne zna šta se dogodilo. Mali je on da bi sve to sad razumeo, kako sam čula, odveli su ga kod tetke... Helena je bila dobra devojčica, baba ju je često dovodila kod mene. Volela je da vozi bicikl, svaki dan je prolazila pored naše kuće - priča potresena baka Danka i kroz suze dodaje kako je za male komšije uvek imala bombonice u džepu da ih počasti.Komšije dodaju da je Filip živahan i radoznao kao i svako dete.- Kad je video pušku, verovatno je u igri nanišanio sestri u glavu i opalio... On je još mali, nije ni svestan šta je uradio - kaže druga komšinica.

Išla u drugi razredHelena je bila učenica drugog razreda OŠ „Kosta Abrašević“ u Resniku. Direktorka škole Vesna Šunjevarić za Kurir kaže da je svima mnogo teško.Helena je išla u drugi razred, u peto odeljenje. Bila je primeran đak. Veoma smo potreseni ovim događajem i zatečeni. Njeno odeljenje ide u drugu smenu, u kontaktu smo s roditeljima i već ćemo se organizovati da svi zajedno odemo na sahranu - rekla je potrese.

Preventiva lovci upozoravaju na nemar pojedinih kolega SPREČITE KONTAKT DECE S ORUŽJEMAleksandar Pantelić, savetnik u Lovačkom savezu Srbije, kaže da ga je pogodila tragedija u Resniku, ali da je u ovom slučaju reč o nemaru.- Mališani nemaju svest o tome koliko je oružje opasno i da može da ubije. Vizuelno su svakodnevno u kontaktu s oružjem, gledaju filmove, crtaće, igraju igrice i ne prave razliku između oružja i igračke. Ne postoji način da ubedite dete da ne dira oružje, već mora da se deluje preventivno. Mora da se onemogući svaki kontakt dece s oružjem - kaže Pantelić za Kurir i dodaje:- Ljudi neće da se pridržavaju ni osnovnih pravila. Za 10 evra može da se kupi bravica koja blokira okidač, mora da postoji navika da se puška prelomi čim se završi s lovom. Dete lako može da puca iz lovačke puške, potreban je mali pritisak da se opali.(Z. N.)Oružje pod katanac- Lovac mora da ima metalnu kasu u kojoj čuva pušku, a policija može da dođe u kontrolu- Može i da se osposobi deo ormana, stavi se brava i puška se rasklopljena drži pod ključem- Municija se čuva odvojeno, takođe pod ključem- Savesni lovci imaju tri ključa - pod dva se čuvaju delovi puške, a pod trećim municija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track