PO IZVEŠTAJU DIKA MARTIJA: Podignute optužnice protiv bivših pripadnika OVK!
Foto: Beta Ap

Rezultati prve istrage

PO IZVEŠTAJU DIKA MARTIJA: Podignute optužnice protiv bivših pripadnika OVK!

Crna Hronika -
Ima dovoljno osnova da se podignu optužnice čim se osnuje specijalni sud i usvoji u skupštini Kosova zakon, kao i sporazum sa Holandijom, u kojoj će sud imati kancelariju

PRIŠTINA - Specijalna Jedinica za istragu SIFT ima već gotove optužnice protiv bivših pripadnika OVK, koje su rezultat prve istrage posle objavljivanja izveštaja Dika Martija, piše dnevnika "Koha Ditore" .

Izvor lista kaže da ima dovoljno osnova da se podignu optužnice čim se osnuje specijalni sud i usvoji u skupštini Kosova zakon, kao i sporazum sa Holandijom, u kojoj će sud imati kancelariju.

Koha Ditore prenosi da je premijer Kosova Isa Mustafa juče primio sefa Euleksa Gabriela Meućia i da je glavna tema razgovora bila nastavak procesa osnivanja specijalnog suda.

Pravnik Faik Korenica je izjavio da će konstituisanje specijalnog suda ipak da potraje.

" U principu ne mogu da se podižu optužnice SIFT-a dok se ne konstituiše specijalni sud sa svim njegovim mehanizmima. To podrazumeva okončanje međunarodnog sporazuma sa Holandijom, usvajanje zakona o specijalnom sudu, imenovanjem sudija i njegove logistike", kazao je Korenica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track