STRAVIČAN PRIZOR: Pas napao dečaka, prolaznici ga spasli!
Foto: Kadic

Životinja iz čista mira skočila na dete

STRAVIČAN PRIZOR: Pas napao dečaka, prolaznici ga spasli!

Crna Hronika -
Pomahnitali rotvajler u Vinči izujedao četvorogodišnjeg Stefana Anđelkovića, koji je tom prilikom zadobio brojne povrede

BEOGRAD - Četvorogodišnji Stefan Anđelković teško je povređen kad ga je juče napao rotvajler u Ulici profesora Vasića, u Vinči. Mališan je zahvaljujući požrtvovanosti prolaznika, koji su se izborili s razjarenom životinjom, uspeo da sačuva živu glavu.Očevici navode da je dečak pre napada sa sestrom išao ulicom i da je pas iznenada istrčao iz dvorišta stovarišta, i to dok je kapija bila otvorena.Dečak išao sa sestrom- Dečak je išao sa sestrom kad je na njega odjednom skočio ogroman pas, mešanac rotvajlera i neke druge rase. Oborio je mališana na asfalt i bacao ga kao krpenu lutku. Sestrica je od straha pobegla, a jedan meštanin je skočio na psa, kog su jedva odvojili od već onesvešćenog deteta. Neki muškarac je uzeo mališana i odneo ga u dom zdravlja u Vinči - kazao je R. G. iz u obližnjeg lokala.Dečak je odmah prebačen u Urgentni centar, pa na infektivnu kliniku KCS i na kraju na Institut za majku i dete. Nakon svih pregleda sinoć je pušten na kućno lečenje. Mališan ima nekoliko razderotina na temenu, dužine i do pet centimetara, veći broj oguljotina, a pretrpeo je i prelom desne šake.Zoran Anđelković, dečakov otac, koji radi u „Gradskoj čistoći“, bio je na poslu.

Kamera snimila... Trenutak kada pas obara dečaka
Kamera snimila... Trenutak kada pas obara dečaka

Glava sva krvava- Stefana sam sačekao u Urgentnom centru, bio je sav krvav kad su ga doneli. Glava mu je bila sva u krvi, teme pocepano. Pomislio da mi je dete gotovo - ispričao je potreseni Zoran.Sedmogodišnja ćerkica Jovana, koja je išla s bratom, rekla mu je da nisu videli psa.- Jovana mi je ispričala da je odjednom pala neka kapija, pas je istrčao iz dvorišta i skočio na Stefanova leđa. Uhvatio ga je za glavu, pritrčao je neki čovek u pomoć, a pas-zver mu je već kidao ruku - objasnio je Zoran i dodao da je jedan od meštana uspeo da uzme dete:- Voleo bih da ga upoznam, da mu od srca zahvalim.

Meštani pretukli zverŠINTERI ODNELI PSAMeštani su udarali psa, a šinteri su odneli zver, koja je jedva davala znake života. Zoran kaže da ne zna čiji je pas i šta se desilo kasnije s njim, ali da je imao želju da ga ubije kad je video krvavog sina.

Ipak, ne mogu toliko da krivim životinju, možda je bila izgladnela ili žedna - rekao je on i dodao su mu u policiji rekli da znaju ko je vlasnik psa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track