PALATA PRAVDE: Štrajk advokata odložio suđenje Čumetu za 5. februar
Foto: Nebojsa Mandic

Priveden iz Okružnog zatvora

PALATA PRAVDE: Štrajk advokata odložio suđenje Čumetu za 5. februar

Crna Hronika -
Pošto su Čume i njegova supruga tražili da se iz procesa isključi javnost radi zaštite porodičnih interesa i privatnosti kamermani i fotoreporeteri nisu mogli da snimaju Buhino privođenje u hodniku Palate pravde

BEOGRAD - Početak suđenja svedoku saradniku Ljubiši Buhi Čumetu povodom optužbi za nasilje nad suprugom i pretnje njenom obezbeđenju odloženo je danas u Trećem osnovnom sudu u Beogradu za 5. februar, zbog obustave rada advokata.

Buha je na suđenje u Palatu pravde priveden iz Okružnog zatvora u Beogradu u kojem se nalazi od hapšenja 16. novembra prošle godine. Međutim on, kao i njegova supruga koja je u ovom postupku oštećena, tražili su da se iz procesa isključi javnost radi zaštite porodičnih interesa i privatnosti, tako da kamermani i fotoreporeteri nisu mogli da snimaju Buhino privođenje u hodniku Palate pravde.

Takođe, iz istog razloga, kada proces jednom počne ni novinari, najverovatnije, neće moći da prisustvuju suđenju.

Buha je optužen da je 3. oktobra pretio dvojici članova obezbeđenja svoje supruge Ivane Buhe Tulović i tako izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Tereti se i da je 8. novembra izvršio krivično delo nasilje u porodici, odnosno prema svojoj supruzi, nakon čega je napao istu dvojicu članova njenog obezbeđenja i time izvršio i treće krivično delo - napad na službeno lice.

Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo sudu da Buhu osudi na tri godine zatvora.Buha je svedok saradnik u procesu koji se vodio protiv "Zemunskog klana" kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića.On je već jednom bio optužen da je fizički napao suprugu, ali je posle dva suđenja oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track