BOSANSKA KRUPA: Četvorica bivših policajaca uhapšeni zbog ratnog zločina
Foto: REUTERS

Sprečavali povratak izbeglica

BOSANSKA KRUPA: Četvorica bivših policajaca uhapšeni zbog ratnog zločina

Crna Hronika -
Četiri bivša pripadnika policije u Bosanskoj Krupi se terete da su naredili protivzakonito zatvaranje civilnog stanovništva, ubistvo, nehumano i nečovečno postupanje ratnih zarobljenika i civila srpske i hrvatske nacionalnosti posle završetka oružanog sukoba u BiH

BEOGRAD - Četiri bivša pripadnika policije i Stanice javne bezbednosti u Bosanskoj Krupi optužena su zbog zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima od septembra 1995. do jula 1996.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva za ratne zločine Srbije optuženi su Jadranko Šaran, Fahrudin Tadžić-Hadžiosmanagić, Samir Šabić i Zijad Kadić.

Oni se terete da su naredili i počinili protivzakonito zatvaranje civilnog stanovništva, ubistvo, nehumano i nečovečno postupanje, neopravdano odlaganje povratka ratnih zarobljenika i civila srpske i hrvatske nacionalnosti posle završetka oružanog sukoba u BiH.

Optužba je podignuta posle ustupanja raspoloživih dokaza i informacija, na osnovu Protokola o saradnji Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije i Tužilaštva BiH.

Ovaj predmet, kako se navodi u saopštenju, jedan je od 45 predmeta ratnih zločina u kojima su, od januara 2013. do sada, razmenjene informacije i dokazi sa Tužilaštvom BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track