SAD i Srbija partneri u borbi protiv mafije!

Direktorka DEA pohvalila Srbiju

SAD i Srbija partneri u borbi protiv mafije!

Crna Hronika -
Mišel Leonhart zahvalila se premijeru Mirku Cvetkoviću i ministru Ivici Dačiću zbog posvećenosti Srbije čvrstom partnerstvu sa SAD

BEOGRAD - Istorijska poseta.Direktorka američke Agencije za borbu protiv narkotika (DEA) Mišel Leonhart izjavila je posle serije razgovora sa srpskim zvaničnicima u Beogradu da je impresionirana liderstvom vrha Srbije u koordinaciji rada svih nadležnih službi i saradnji s tom agencijom u borbi protiv trgovine drogom u regionu.

- Posebno sam impresionirana liderstvom dosadašnjeg predsednika i Nacionalnog saveta za bezbednost u koordinaciji rada svih relevantnih ministarstava, a pre svega Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde, BIA i tužilaštva, u njihovom zajedničkom naporu da sarađuju s DEA u borbi protiv trgovine drogom u regionu - istakla je Leonhartova.

Direktorka DEA razgovarala je i s ministrom Ivicom Dačićem, koji je rekao da je ovo istorijska poseta.

- MUP Srbije i DEA imaju izuzetnu saradnju. Ona je rezultirala uspehom u mnogim akcijama u borbi protiv zla današnjice - narkotika. Rezultati koje je Srbija postigla u ovoj oblasti su izvanredni na nivou regiona, Balkana i sveta - izjavio je Dačić.

Objavljujemo rat kriminalu

Boris Tadić je rekao da je Srbija objavila rat organizovanom kriminalu i da je na tom planu ostvarila rezultate kojima može da se podiči. Tadić je borbu protiv kriminala definisao i kao glavni zadatak Demokratske stranke.

- Objavljujemo rat kriminalu, koji nećemo završiti dok ih ne počistimo iz Srbije - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja