JEZIVA ISPOVEST ŽRTVE: Dvojica Gospićana silovali su me na sopstvenoj svadbi
Foto: Shutterstock

Horor u Lici

JEZIVA ISPOVEST ŽRTVE: Dvojica Gospićana silovali su me na sopstvenoj svadbi

Crna Hronika -
Devojka koja ih je prijavila policiji i ona je detaljno ispričala kako su je optuženi protivno njenoj volji, više puta seksualno iskoristili što je pokazala i medicinska dokumentacija da je pretrpila tešku traumu

GOSPIĆ – Dvojici Ličana, B. I. te T. F., u Opštinskom sudu u Gospiću sudiće se za silovanje 21-ogodišnje devojke koju su napastvovali na njenoj svadbi!

Optužno veće tog suda potvrdilo je optužnicu koju je protiv ova dva mladića podiglo tamošnje tužilaštvo.

Devojka koja ih je prijavila policiji ispitana je kao svedok. Ona je detaljno ispričala kako su je optuženi u proleće 2013. godine, protivno njenoj volji, više puta seksualno iskoristili. Iz medicinske dokumentacije proizlazi da je zbog toga pretrpela tešku traumu. Iako su ovo zapravo jedini dokazi njenih optužbi, sud ih smatra istinitim i sasvim dovoljnim da potvrdi optužbe tužilaštva i mladiće pošalje na optuženičku klupu.

Prvookrivljeni B.I. za hrvatske medije izjavio je da je devojka sve izmislila kako bi od njega izvukla novac.

– Istina je da sam spavao sa njom, ali dve godine ranije i bilo je dobrovoljno. Ona je saznala da sam tada već imao ženu i decu, pa me počela ucenjivati tražeći novac. Ja na to nisam pristao, a onda je usledila i ova prijava – priča B. I.

Kobni događaj zbio se u jednom ličkom mestu, ni manje ni više nego na devojčinoj svadbi, kaže prvookrivljeni.

– Slavili smo jer se udala, a bila je u ljubavnoj vezi sa mojim prijeteljem. I te večeri oni su spavali, ali bilo je dobrovoljno, nikakvog silovanja nije bilo. Ja sam previše popio, pa se ne sećam detalja, no nakon svega obojicu nas je prijavila policiji – kaže B. I., dodajući da će zbog laži protiv nje podneti privatnu tužbu.

Eventualna tužba moraće pričekati epilog sudskog spora u kojem je on okrivljeni.

S obzirom na teške okolnosti kaznenog dela, odnosno na činjenicu da je izvršeno više seksualnih odnosa sa više počinilaca, okrivljenima preti maksimalna zatvorska kazna u trajanju od 10 godina.

(Jutarnji list )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track