EKSKLUZIVNI FOTO AVIO NESREĆE KOD EČKE: Plamen progutao celu cesnu 310!
Foto: Nemanja Pančić

Poginula dva pilota

EKSKLUZIVNI FOTO AVIO NESREĆE KOD EČKE: Plamen progutao celu cesnu 310!

Crna Hronika -
Do nesreće je došlo kada su instruktor i učenik uvežbavali školske krugove u zoni aerodroma. Prilikom drugog zaokreta došlo je do pada u kojem su poginuli i instruktor i učenik
1 / 5 Foto: Nemanja Pančić

EČKA – Pilot instruktor i učenik poginuli su danas oko 12.30 časova kada se srušio dvomotorni avion “ cesna 310” nedaleko od aerodroma Ečka kod Zrenjanina.

Prema prvim informacijama do nesreće je došlo kada su instruktor i učenik uvežbavali školske krugove u zoni aerodroma. Prilikom drugog zaokreta došlo je do pada u kojem su poginuli i instruktor i učenik.

Avion se inače srušio na oko dva i po kilometra od piste, a ostaci aviona se nalaze na nepristupačnom terenu u njivama, do kojih se teško može doći zbog raskvašenog zemljišta.

- Na aerodromu Ečka danas oko 13 sati srušio se avion "cesna", izjavio je predsednik Komisije za utvrđivanje ozbiljnih udesa u civilnom vazduhoplovstvu Zoran Petrović.

On je rekao da je taj sportski avion bio na trenažnom letenju i da su se u njemu nalazili instruktor letenja i učenik. Petrović je rekao da se, prema prvim informacijama, radi o ozbiljnom udesu u civilnom vazduhoplovstvu i da je stručna komisija krenula na lice mesta.

Prema njegovim rečima, avion "cesna" bio je u mađarskom registru civilnog vazduhpolovstva, dok su pilot i učenik srpski državljani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track