UBIO ČOVEKA MAČETOM Monstrum je rekao: „Koja budala je sekla čoveka"!

Kraj potere: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Batajnici

UBIO ČOVEKA MAČETOM Monstrum je rekao: „Koja budala je sekla čoveka"!

Crna Hronika -
Ubijeni Stevan Katilović bio nam je komšija, otac je čak osudio zločin, a juče su ga uhapsili, kaže Aleksandar, sin Petra Kneževića, koji se sumnjiči za brutalno ubistvo Katilovića

BEOGRAD - Petar Knežević (64) iz Batajnice uhapšen je juče zbog sumnje da je u ponedeljak mačetom ubio Stevana Katilovića (35)! Kako saznajemo, Knežević je bio Stevanov komšija i priveden je posle analize DNK i snimka bezbednosnih kamera, koji su potvrdili sumnje policije da je on iskasapio Katilovića posle bezazlene svađe na parkingu.Petar krenuo po hlebBeogradska policija saslušala je protekle nedelje na desetine ljudi i pregledala sve bezbednosne kamere u Batajnici.- Osumnjičenog Kneževića kamera je snimila na ulici neposredno nakon ubistva. Inače, Petar je već jednom bio privođen na saslušanje, ali nismo imali rezultate analize DNK, koji su u međuvremenu stigli - naveo je izvor Kurira.

Mesto zločina... Stevan Katilović ubijen ispred svoje zgrade
Mesto zločina... Stevan Katilović ubijen ispred svoje zgrade

Vest da je monstrum iz Batajnice uhapšen ubrzo se proširila krajem, a sve je bez teksta ostavila činjenica da su ubica i ubijeni bili komšije koje je delila jedna ulica i nekoliko kuća! Najveće olakšanje osetila je Nena, nevenčana supruga ubijenog Katilovića, koja je bila na prepoznavanju.- Bio je obrijan i sređen, ali njegovi pokreti su bili identični onima koje sam videla te večeri. Ne postoje reči kojima bih opisala ono što mu u ovom trenutku želim. Uzeo mi je, iz grudi istrgao, sve što mi je značilo u životu. Neka se raspadne u zatvoru - rekla je Nena za Kurir.Aleksandar, sin uhapšenog Kneževića, ne veruje da njegov otac ubica.- Te večeri je otišao do prodavnice da kupi pola hleba tetki koja živi u komšiluku. Za sve ove dane od ubistva nijednim gestom nije pokazao nervozu niti išta drugo što bi nas navelo da posumnjamo da je baš on počinio zločin. Čak smo i razgovarali pre nekoliko dana o tom ubistvu. Rekao mi je: „Koja je to budala mogla da uradi?!“ - naveo je Aleksandar.

Osumnjičeni je komšija... Knežević živi u ovoj kući u blizini Katilovića
Osumnjičeni je komšija... Knežević živi u ovoj kući u blizini Katilovića

Kuća puna noževaOn dodaje da je policija njegovog oca privodila u petak i pustila ga kući.- Sve je u kući ispreturano, pokupili su nekoliko očevih jakni i sve noževe koje smo u kući imali, a imali smo ih dosta jer je moj deda bio mesar, ali i mi uređujemo stoku. Otac je po struci mašinbravar, ali napustio je posao jer se bavimo poljoprivredom - kaže sagovornik Kurira.Aleksandar objašnjava da njegov otac uopšte ne odgovara opisu koji je dala supruga Katilovića, koga je i on poznavao.- Moj otac nema „vijetnamku“ i uvek je bio uredan, nikad bez razloga nije nosio noževe, a i obojica znamo Stevu - kaže mlađi Knežević i dodaje da je angažovao advokata da brani oca.

Komšija Slavko Blešić naglašava da je Petar, ako je tačno da je ubio nekoga, to uradio u afektu.- Pera je dobar čovek, ali svi smo mi drugačiji kada nas neko iznervira. Ako ga je Steva udario prvi, moguće je da se ovaj branio, ali sumnjam da je hteo da ga ubije - kaže komšija.Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati. Stevan Katilović biće sahranjen u ponedeljak na Batajničkom groblju.

Rođaci šokiraniZAR DA STRADA OD KOMŠIJE?!U stanu u kojem je pokojni Stevan živeo s nevenčanom suprugom Nenom i juče je bilo nekoliko njegovih rođaka, a među njima i njegov polubrat.Ne možemo da verujemo šta se dogodilo! Posebno smo šokirani što je ubica komšija i što su se poznavali. Mislili smo da se radi o nekoj skitnici, psihičkom bolesniku ili kriminalcu, pošto je naš Steva brutalno napadnut i ubijen - kažu očajni rođaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track