Stefanović: Devojčica je oteta da bi bila prodata
Foto: Marina Lopicic

Ministar o kidnapovanju Maše

Stefanović: Devojčica je oteta da bi bila prodata

Crna Hronika -
Narednih dana očekujemo da utvrdimo da li je dete bilo ciljano oteto, rekao je ministar

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da se sumnja da je otmica dvogodišnje devojčice u beogradskom naselju Braće Jerković deo organizovane trgovine ljudima i da je dete oteto da bi bilo prodato.

- Istraga se razvija, postoji više operativnih radnih verzija na kojima se radi. Narednih dana očekujemo da utvrdimo da li je dete bilo ciljano oteto.

U svakom slučaju, policija je pokazala da u Srbiji tako nešto ne može da prođe - rekao je Stefanović i dodao da u iskazima osumnjičenih francuskih državljana ima mnogo nelogičnosti.Inače, Kristin Emelin Eje, njena majka Aleksija Sandrin Goren Branšu i očuh Sebastjan Branšu poznati su u Francuskoj po krivičnim delima.

- Bračni par je osuđivan za imovinske delikte, krađu kola, paljevine, nasilništvo. Najmlađa osumnjičena u dosijeu ima krađu, ali i uskraćivanje prava ocu da viđa dete. Poreklom su s juga Francuske, pa otud znaju španski jezik, koji su govorili kad ih je policija uhapsila - objasnio je izvor Kurira iz istrage.(E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track