UHAPŠEN ZBOG PSEĆE KAKE: BIA sumnjiči anarhistu za kutije ispred zgrade Vlade Srbije!
Foto: Printskrin

Rešen slučaj?

UHAPŠEN ZBOG PSEĆE KAKE: BIA sumnjiči anarhistu za kutije ispred zgrade Vlade Srbije!

Crna Hronika -
Član Anarhosindikalističke inicijative R.T. je odbio da službenicima BIA da bilo koje ime, ili pruži bilo kakve informacije koje nisu javno dostupne o aktivistima, organizacijama, grupama ili pokretima za koje su oni pokazali interesovanje, navodi se u saopštenju ove organizacije

BEOGRAD - Službenici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) priveli su danas na saslušanje člana Anarhosindikalističke inicijative (ASI) zbog sumnje na umešanost u postavljanje kutija sa životinjskim izmetom ispred zgrade Vlade Srbije i drugih državnih institucija, saopštio je ASI.

"Naš pripadnik je negirao bilo kakvu umešanost Anarhosindikalističke inicijative i njenih članova u ovaj incident, ukazujući da su metode našeg delovanja pre svega orijentisane na radikalizovanje radničkih borbi, organizovanje štrajkova, protesta i blokada, a ne organizovanje umetničkih performansa", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje i da su pripadnike BIA interesovale informacije vezane za delovanje ASI, regionalno organizovanje radikalnih radničkih aktivista, kao i Međunarodno udruženje radnika i radnica - sindikalnu internacionalu kojoj ASI pripada duže od 10 godina.

Kako se ističe, član Anarhosindikalističke inicijative R.T. je odbio da službenicima BIA da bilo koje ime, ili pruži bilo kakve informacije koje nisu javno dostupne o aktivistima, organizacijama, grupama ili pokretima za koje su oni pokazali interesovanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track